Het weer: stevige wind

Zwolle – Woensdagmorgen gaat het stevig waaien, ’s middags is de wind minder sterk. Tegen die tijd wordt het droog en breekt de zon fel door met temperaturen van 8 tot 11 graden.

29-01-2013_weerfoto__sassenstraat-sassenpoort.jpg
Sassenstraat / Sassenpoort

Donderdag is het in de vroege ochtend nog droog, met in het oosten misschien ook wat zon. Vanuit het westen volgt met een rap tempo een gebied met lichte regen. In de middag neemt de neerslag af. Helemaal droog wordt het niet, want verspreid over het land ontstaan enkele buien. De maxima komen uit tussen 7 en 10 graden. Vrijdag wordt een dag met een flinke hoeveelheid neerslag. In de ochtend gaat het in de zuidwestelijke helft regenen en in de middag breidt de neerslag zich uit over het hele land. Het wordt dan één of twee graden minder zacht. Gedurende het weekend wordt het geleidelijk droger, maar ook weer wat kouder. De nacht van zaterdag op zondag levert waarschijnlijk lichte vorst op. Na het weekend schommelt de temperatuur rond normaal, 5 graden overdag en ’s nachts temperaturen rond het vriespunt.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @ Harry (en zijn dame E.) Bovendien krijg je ook nog de live-groeten van je vroggere achterbuurman Jan, die al 20+ jaar uit Zwollywood weg is. Maar een redelijk alternatief heeft gevonden in Meppel. Zeg maar “surrogaat Zwolle”.


    Maak melding

Reageer