Bekerwedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo

Zwolle – Na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen zaterdag (1-1), gaat het team van Art Langeler vanavond voor de eerste thuisoverwinning van 2013. Hiervoor dient het af te rekenen met Heracles Almelo. De winnaar van de wedstrijd plaatst zich voor de halve finale van de KNVB Beker. Voor PEC Zwolle zou dit een historische gebeurtenis zijn.

De Zwollenaren wisten in 1977 voor het laatst de halve finale van de beker te bereiken door een 1-0 thuisoverwinning op MVV. Vervolgens werd in de halve finale afgerekend met ADO Den Haag. In de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland won Zwolle met 1-2. De finale tegen FC Twente werd in Nijmegen gespeeld. Stadion De Goffert was met 29.000 toeschouwers tot de nok toe gevuld. Ondanks een speloverwicht weet PEC Zwolle in de reguliere tijd niet tot scoren te komen. In de verlenging slaat FC Twente ongenadig hard toe. Een afstandsschot van Epy Drost, een penalty van Arnold Mühren en een doelpunt van Jan Jeuring zorgen voor een geflatteerde 0-3 nederlaag. Tegenstander Heracles Almelo stond vorig seizoen nog in de finale van de KNVB Beker. PSV was hierin met 3-0 te sterk.

Beide ploegen hebben elkaar in de reguliere competitie al tweemaal getroffen dit seizoen. In Zwolle was Heracles met 0-3 te sterk. De mannen van Art Langeler hadden geen antwoord op de aanvallende speelstijl waarmee Heracles het veld in stapte. Trainer Peter Bosz stuurde zijn elftal die avond met slechts drie verdedigers het veld in. In Almelo sloten Heracles en Zwolle eind december de eerste seizoenshelft af. Heracles kwam binnen een kwartier op 1-0 door een doelpunt van de onlangs naar Anderlecht vertrokken Armenteros. PEC Zwolle deed nog voor rust wat terug, Youness Mokhtar schoof de bal in de verre hoek langs doelman Pasveer. In de tweede helft had Zwolle het betere van het spel. Dit resulteerde in een handvol goede kansen, gescoord werd er echter niet meer. Daardoor stapten de ploegen met een puntendeling de winterstop in.

De wedstrijd begint vanavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Hij zal worden geassisteerd door Van de Ven, Slot en Van den Kerkhof. Voor deze bekerkraker zijn nog kaarten beschikbaar. Haal vandaag nog jouw toegangsbewijs bij de PEC Zwolle Fanshop, deze is geopend van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Ook de stadionkassa’s zijn vanavond geopend. Thuisblijvers kunnen gebruik maken van Eredivisie Live. De zender zendt het duel rechtstreeks uit op kanaal 1.

Laatste ontmoetingen in Zwolle:
06/10/2012 PEC Zwolle – Heracles Almelo 0-3 (Eredivisie)
19/11/2004 FC Zwolle – Heracles Almelo 2-1 (Gouden Gids Divisie)
07/09/2001 FC Zwolle – Heracles Almelo 1-0 (Gouden Gids Divisie)
05/03/2001 FC Zwolle – Heracles Almelo 3-1 (Gouden Gids Divisie)
29/01/2000 FC Zwolle – Heracles Almelo 1-0 (Toto Divisie)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Bekerwedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo”

  1. Incl. Ren, die zag dat Meneer de scheids: De Bruin, dat doelpunt maar afkeurde..
    ook de snelle Ronald Hendriks ion de ploeg….
    hopen dat het vanavond goed komt.. #PECHER ..:-) 😀

Reacties zijn gesloten.