Arsenio Valpoort naar PEC Zwolle

Zwolle – Arsenio Valpoort komt het komend half jaar op huurbaas voor PEC Zwolle uit. De 20-jarige aanvaller van sc Heerenveen is deze transferperiode na Maikel van der Werff de tweede versterking voor de Blauwvingers. Valpoort kan zowel op de rechter- als linkerflank en in de spits uit de voeten.

De aanvaller kwam in anderhalf seizoen Friesland tot negen optredens in het eerste elftal. Ook zit hij net als Jesper Drost bij de voorselectie van het Nederlands beloftenelftal, dat volgende week woensdag in Dublin tegen de leeftijdsgenoten van Ierland speelt. ,,Arsenio Valpoort is een interessante speler die we al geruime tijd volgen. We verwachten dat hij prima past bij onze club. Zijn contract bij sc Heerenveen loopt deze zomer af. Wij sluiten dan ook niet uit dat er een langere verbintenis inzit”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Wat een azijnzeikers.
  Vrijwel niemand had vooraf vertrouwen in PEC dit seizoen met het huidige spelersmateriaal.
  Maar kijk nu eens: langzaam maar zeker omhoog in de competitie en halve finale Beker!
  En dat met al die ‘nobody’s’…  Maak melding

 2. PEC toont heel wat lef door jonge spelers een kans te geven. En met een goed resultaat.
  Ik zou willen dat ze ook wat meer lef zouden tonen met de nieuwe trainer. Een voorwaarde zou ervaring in de eredivisie zijn; dat had Art Langeler toch ook niet en die doet het nu met deze spelersgroep beter dan de buitenwacht verwachtte. Waarom ook met het zoeken naar een trainer niet een echt talent zoeken, of deze nu al eredivisie ervaring heeft of niet?


  Maak melding

 3. 0 komma 0 in deze speler. Klopt.

  het gaat hem daarbij niet om de keuzes die hij wel maakt, maar om juist om de keuzes die hij niet maakt.

  Denk daar maar over na.

  Grt, Johan.


  Maak melding

 4. Ernest Faber lijkt me een prima kandidaat en misschien is hij ook wel één van de drie kandidaten waar PEC mee praat. Als je kijkt wat Faber gedaan heeft bij Eindhoven vorig seizoen met de laagste begroting in het betaalde voetbal dat seizoen dan is dat natuurlijk prima.
  Zonder iets negtiefs te zeggen over andere kandidaten zou mijn voorkeur uitgaan naar iemand die een track record heeft waarin deze persoon heeft laten zien een hecht team te kunnen smeden. Daar ligt je hoop als je geeen zakken met geld hebt om in spelers te investeren = situatie bij PEC. Dat heb ik liever dan iemand die al een hele geschiedenis heeft van clubs in de hogere regionen en misschien daardoor ook al wat uitgeblust begint te raken. Dat lijkt me bij Faber zeker niet het geval. Die wil graag nog wat laten zien op Eredivisie niveau en heeft bij PSV ook al leuk in de keuken kunnen kijken.


  Maak melding

 5. Weinig aan toe te voegen, behalve dit: Ik denk dat Ernest Faber goedkoper in salaris zal zijn dan Ron Jans en van dat verschil kan dan beter de spelersgroep versterkt worden.  Maak melding

 6. Verder zijn we natuurlijk maar de stuurlui die aan wal staan. Ik moet zeggen dat het PEC bestuur (en de technisch directeur Nijkamp) de zaken toch leuk voor elkaar lijkt te hebben. Jammer dat Joey van den berg niet behouden kon blijven, maar als zo’n jongen echt weg wil dan moet je dat ook respecteren. Ze hadden in ieder geval al een lijstje klaar voor een scenario als deze en hebben snel gehandeld.
  Al met al denk ik dat deze mensen ook een intelligente en gretige trainer voor volgende jaar moeten kunnen produceren. En misschien veranderd Art wel van mening als we Europess voetbal halen 😛


  Maak melding

 7. Ik ben blij dat het huidige bestuur de zaken goed op de rails heeft weten te krijgen voor onze club.
  Het geeft eens te meer aan dat die opstandige supporters het enkele jaren geleden volledig bij het rechte eind hadden om dat dubieuze bestuur van Ronald van Vliet weg te werken.
  Niet alleen sportief, maar ook bestuurlijk is er rust en vooral vooruitgang geboekt.


  Maak melding

 8. Of we nou met Art Langeler, Ernest Faber of wie dan ook Europa in gaan, ik zoek de bedstee maar eens op en ga lekker dromen van de Europese avonturen van Pie Ie Cie Zwolle.


  Maak melding

 9. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

  Ik keek net naar de Wikipedia pagina van Maikel van der Werff trouwens en ik hoop dat er met zijn periode bij PEC een leuke paragraaf bijgeschreven kan worden (is ook wel nodig trouwens, want deze is nu nogal leeg). 🙂


  Maak melding

 10. Ik ben blij dat PEC zo snel na de aderlating (het vertrek van Joey van den Berg) twee nieuwe versterkingen presenteert. Ik vind het daarbij logisch dat het niet om ‘namen’ gaat omdat we daarvoor niet beschikken de financiële middelen. De recente historie wijst wel uit dat spelers in Zwolle een goede stap kunnen maken. Zomaar wat recente (sinds 2004) voorbeelden: Ten Rouwelaar, Reijnen, Moisander, Botteghin, Berger, Jongsma, Karlsen, Takak, Van den Berg, Holla, Kolk, Tozé, Ars, Wildschut en Boerrigter.


  Maak melding

 11. @JeanJacquesRousseau

  De inspanningen in 2009 hebben het beoogde resultaat opgeleverd en het doet mij deugd dat veel van de verbeterpunten die destijds door de supporters zijn aangedragen (zoals het benutten van de regionale potentie) door het huidige bestuur zijn opgepakt. Noar veur’n!


  Maak melding

 12. @Ren

  De voorzitter twittert respectievelijk een half uur en 6 uur geleden het volgende:

  Adriaan Visser⤏@adriaan_visser
  Zoals het er nu uitziet gaat TD #PECZwolle morgen nog 2 nieuwe spelers bekend maken! Mooie overwinning #zwoher ! Joey veel succes & bedankt!

  Adriaan Visser⤏@adriaan_visser
  TD #peczwolle zit, met grote inzet, nog mooi op schema bij aantrekken nieuwe spelers, mooie mix: nu/toekomst, koop/huur, binnen/buiten NL!  Maak melding

 13. @Ren

  waarschijnlijk een speler van VFL Wolfsburg en een IJslandse international??..

  Paul Schrijver ⤏@paulusschrijver
  Er schijnt nog een IJslands international en een speler van VFL Wolfsburg naar Zwolle te komen, aldus de geruchten. #zwoher #peczwolle  Maak melding

 14. @Ren

  Niet twee maar waarschijnlijk vier versterkingen in de maak!!!

  Paul Schrijver⤏@paulusschrijver
  De IJslandse middenvelder en de middenvelder van VFL Wolfsburg zijn vanavond al in het IJsseldelta Stadion geweest. #zwoher #peczwolle

  Er bloeit en groeit iets moois in Zwolle!  Maak melding

Reageer