PEC Zwolle naar halve finale KNVB beker

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond een mooi resultaat geboekt door de halve finale van de KNVB beker te bereiken. In een halfvol eigen huis werd met 3-2 van Heracles Almelo gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Arne Slot, Fred Benson en Jesper Drost. 

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_07.jpg

Na een sfeervolle vuurwerkshow brandde het bekerduel meteen los. Al na acht minuten zette Marko Vejinovic Heracles op voorsprong. Ninos Gouriye had hem een niet te missen kans geboden, nadat hij aan de buitenspelval van de Zwolse defensie was ontsnapt. Kort daarna kreeg Everton uit een corner van Lerin Duarte kans op de 2-0, maar de Braziliaan schoot over. Heracles mocht van de twee teams dan het best uit de startblokken komen, Zwolle ging met een voorsprong rusten. Nadat Fred Benson nog op Heracles-keeper Remko Pasveer was gestuit na een goede voorzet van Arne Slot, schoot de 34-jarige middenvelder in de zestiende minuut wel raak. Zwolle mocht Jason Davidson dankbaar zijn dat hij de bal zo voor de voeten van Slot kopte. Beide ploegen maakten na die snelle gelijkmaker aanspraak op een tweede treffer. Gouriye kwam namens Heracles in kansrijke positie tot twee keer toe echter niet langs Zwolle-sluitpost Diederik Boer, terwijl Younes Mokthar en Fred Benson oog in oog met Pasveer niet tot scoren kwamen.

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_09.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_04.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_08.jpg
Jesper Drost scoort de 3-1

Een minuut voor rust was het dan toch raak. Na een voorzet van Giovanni Gravenbeek gleed zowel Benson als Bart Schenkeveld naar de bal. De Zwolle-spits was het meest attent van de twee en kon binnentikken. Dertien minuten na rust stond Gravenbeek met opnieuw een goede voorzet ook aan de basis van de 3-1. Een schot van Jesper Drost bleek onhoudbaar voor Pasveer.

Ondanks die twee tegengoals gaf Heracles de hoop op een halvefinaleplaats niet op. Zeven minuten na de 3-1 zorgde Everton na een dribbelactie van Gouriye voor de aansluitingstreffer. Hoewel Boer vervolgens nog enkele keren in actie moet komen gaf Zwolle de voorsprong niet meer uit handen en plaatste zich zo voor de vierde keer in de historie voor de halve finales.

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_01.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_02.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_03.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_05.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_06.jpg

30-01-2013_bekerduel_pec_zwolle-heracles_10.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

60 gedachten over “PEC Zwolle naar halve finale KNVB beker”

  1. Ingrid, ze voorspelden hier ivm eerder besproken te hoge toegangsprijzen 6.000 toeschouwers. Weet jij hoeveel het er zijn geworden? Feit: vandaag gingen de tickets gewoon 5 euri goedkoper weg :D:D:D

  2. Goddomme mooi sfeertje op vakkie 19, echte bekerwedstrijd. Veel spanning, van tijd tot tijd leuk voetbal en genoeg passie! En wat blijft slot toch belangrijk voor Zwolle, topper! Op naar Europees voetbal hehe.

  3. Het was prachtig om te zien hoe Overijssels gedeputeerde Rietkerk opzichtig, met sjaal en wijzend naar het logo, voor PEC Zwolle was.

  4. Langeler: “De eerste helft waren wij als technische staf niet te spreken over het spel, ondanks de positieve score. We zijn vandaag met enig fortuin doorgegaan. Straks beseffen we pas dat we weer iets unieks hebben bereikt met Zwolle.”

  5. 25 ?? is te veel..

    bij psv 13.000 man nu 😮

    morgen in emmen dat wel . nog geen 2100 kaarten verkocht

    lang leven frombar .tv 😀

  6. Aan die 2100 kaarten kan men zien dat dat clubje uit Amsterdam helemaal niet zo populair is als ze zelf graag doen voorkomen.
    Mochten ze doorgaan dan zie ik ze graag als volgende tegenstander aan de Boerendanserdijk.

  7. Hier baalden ze ook enorm van eerst al ?? 20betalen, en dan horen dat de kaarten voor ??15 weg gingen. Via twitter liet van Wonderen weten dat de prijzen ook KNVB afspraken zijn, ze mogen niet te veel van de prijzen afdoen, om dat je eigenlijk als thuis spelende ploeg “gast bent in je eigen stadion, en de recette gedeeld moet worden met in dit geval Heracles.

    Wij zeggen hier al 1/2 finale uit naar PSV (makkie:D) en dan finale Ajax, wie wordt er landskampioen.
    We gaan europa in………

    Toen de twijfel is dit nog wel steeds zo, wanneer de bekerwinnaar landskampioen wordt dat de verliezend finalist de plek on eurpoa overneemt.

  8. Hahahahaha leuk om te leze dit!! Mense doe normaal denk na wees.blij als we nog in de eredivisie blijve!!! En niet voor europa! Jullie willen te veel. Als supporter zijnde moet je niet te veel druk bij de spelers neerlege

  9. zie hier ook iemand zeggen uit naar psv een makkie nou die heeft de wedstrijd vanavond niet gezien zeker 😛 hoogmoed komt voor de val zeg ik maar 🙂 ga er maar vanuit dat dit het eindstation is8)

  10. Fantastische pot bekervoetbal gezien. Mooie open wedstrijd, met twee voetballende ploegen die veel kansen creëerden. Geweldig dat PEC in de halve finale staat. Wat keepte Boer vanavond weer geweldig!

  11. Nu nog leuk rijtje ploegen; Vitesse, Ajax, AZ, PSV en PEC ZWOLLUUHH!!!

    Als je nu zegt dat Zwolle niet nog verder kan komen ben je of een egel of je loopt te stoken of je bent gewoon een ras pessimist en dan heb ik medelijden met je.

    We hebben niets te verliezen maar spelen ons landelijk dik in de kijker!!
    Forza Zwolluuhh!!

  12. @barok

    Volgens mij zijn wij al lang een paar stationnetjes verder dan jij vanuit ging en zijn we nog steeds onderweg. :-*

    Die Saymak heeft misschien wel voorspellende gaven 😀

  13. Vanavond bekend dat PEC zich nog gaat versterken met een IJslandse middenvelder (international) en een middenvelder van VFL Wolfsburg:

    IJslandse middenvelder (international), de opties:

    Emil Hallfreosson (28) 34 wedstrijden 1 doelpunt, Hellas Verona
    Aron Einar Gunnarsson (23), 33-0, Cardiff City
    Helgi Valur Danielsson (31), 24-0, AIK Solna
    Birkir Bjarnason (24), 17-2, Pescara
    Olafur Ingi Skulason (29), 17-1 Zulte Waregem
    Arnor Smarason (24), 14-2, Esjberg
    Gylfi por Sigursson (23), 13-2, Tottenham Hotspur

    Middenvelder van VFL Wolfsburg, de opties:

    Slobodan Medojevic (22), DM
    Josué (33), DM
    Makoto Hasebe (29), DM
    Christian Tr?sch (25), DM
    Kevin Pannewitz (21), DM
    Jan Polak (31), DM
    Robin Knoche (20), DM
    Thomas Kahlenberg (29), CM
    Diego (27), AM
    Mateusz Klich (22), AM
    Maximilian Arnold (18), AM

  14. @Ingrid Toen de twijfel is dit nog wel steeds zo, wanneer de bekerwinnaar landskampioen wordt dat de verliezend finalist de plek on eurpoa overneemt.

    Ik was hier ook nieuwsgierig naar en vond het volgende:
    Of de winnaar, of de verliezer van de finale gaat Europa in (als de winnaar al Europa in gaat). Als beide al een Europa ticket hebben, dan gaat de Europa-prijs van de beker naar de nummer 4 (of 5) van de eredivisie.

    Als Zwolle Europa in wil, moeten ze dus nog 1 wedstrijd winnen, en dan uitkomen tegen een club die via de ere Europa in gaat (of de finale winnen :P)

  15. Laten we eerst maar eens door die halve finale zien te komen. De mogelijke tegenstanders zjin inmiddels zo sterk dat ik geen voorkeur meer heb voor een tegenstander. Hoop wel dat we thuis spelen.

  16. Hoop eerlijk gezegd op PSV thuis, dr zit nog wel een stuntje in! Mooi om te zien dat de Noord en de FP dichter bij elkaar komen en er wat vaker meegedaan wordt wanneer Noord inzet, het voetbal leeft in Zwolle!

  17. Ik ben gisterenavond op uitnodiging naar deze bekerwedstrijd geweest, los van het resultaat heb ik genoten van de positieve wijze waarop het Zwolle-publiek hun spelers heeft toegezongen. Dat viel me in de thuiswedstrijd tegen Ajax ook al op. Ik heb daar veel bewondering en respect voor. Hier kunnen veel supporters van andere clubs een voorbeeld aan nemen. Ik hoop voor PEC dat er in ieder geval in Zwolle gespeeld kan worden en wie weet dan met een stunt naar de finale in De Kuip! Het is PEC en de fans van harte gegund! Hulde driewerf hulde voor de fans! Aan de leeghoofden bij FC Den Bosch; het kan dus wel!!!

  18. Ach daar moeten voetballers tegen kunnen en Fred Benson kreeg eeg een dankbaar applaus bij het verlaten van het veld! En dat was volkomen terecht!

  19. Jaja, het was weer eens een mooie wedstrijd om bij te zijn!8)
    Voor het grootste deel een lekkere wedstrijd om te zien.
    Een paar keer heeeel goed weggekomen dankzij Diederik Boer.
    Slot scoort er weer eens een, dankjewel Arne.
    Botsing tussen Broerse en Achenteh zag er knullig uit en levert een tegendoelpunt op.
    Dat was balen!

    Mokthar moet nog steeds zijn vizier goedzetten.
    Of het is niet op doel, of het is gewoon te zacht en voorspelbaar wat hij doet, kom op jonguh!
    Hele fijne goal van Drost uit een moeilijke hoek, hoppaaa 😀
    Verder een beetje naar dat de scheids het nog weer nodig vond om in de laatste vijf minuten weer twee keer geel te trekken maar de halve finale is zonder verlengingen of strafschoppenserie bereikt.

    Mocht ook wel een keertje, zoveel succes is er in thuiswedstrijden nog niet geweest.
    Hopelijk werkt het positief mee in de wedstrijd tegen NAC want die is weer erg belangrijk.
    Die hebben ook wat vertrouwen getankt de laatste tijd.
    Verliezen tegen hun is zoooom weer bijna onderaan de lijst!
    En daarna twee ‘pittige’ wedstrijden thuis tegen Twente en Feyenoord.

    Ik denk dat Benson van sommige mensen veel te weinig support krijgt.
    Hij is zo onderhand verantwoordelijk voor een behoorlijk groot deel van Zwolse treffers, zeker in de beker.
    Of hij de beste spits is die Zwolle nu heeft betwijfel ik, en op rechts was ie best ruk, maar hij prikt ze er toch maar mooi in.

    Op naar de volgende overwinningen, FORZA PEC!!!:D

  20. Provincieclub PEC Zwolle heeft gisteravond een reclame van deze omroep gecensureerd.

    Voor enkele honderden euros kochten we onlangs de rechten om een tekst laten shinen op de LED-borden rondom de titanenstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo.

    We wilden met de teksten “Free Jelmer” en “Het failliet van het stadionverbod” de aandacht vestigen op de politieke totaalfaal rondom het buitensluiten van hooligantuig uit de stadia des landes.

    De meningenpolitie van PEC Zwolle stak daar echter een stokje voor. De teksten werden na enkele minuten speeltijd van de LED-borden geschrapt. Als dank voor het sponsorgeld wordt PowNed vandaag ook nog eens in het lokale sufferdje afgefakkeld door algemeen directeur Edward van Wonderen.

    Van Wonderen schrapte de advertentie omdat die “niet in overeenstemming” met de “uitgangspunten” was van de ideologisch bevlogen voetbalclub, zo vertelt hoofdcensor van het PEC Zwolle politburo vandaag in De Stentor.

    Geen Stijl 😉

  21. AD.nl:
    “Nu er straks slechts 2000 mensen aanwezig zijn in het stadionnetje van Emmen overheersen teleurstelling en onbegrip. Ajax kreeg vierhonderd kaarten voor de fans, maar reist maar met slechts 206 supporters af naar Drenthe. Het thuisspelende Vitesse weet zich gesteund door ruim 850 aanhangers. De rest van het publiek is neutraal.”

    Tja, wel een echte publiekstrekker die zelfverklaarde immens populaire club…

  22. Met eventuele plekken in Europa gaat het als volgt,

    De verliezend beker finalist krijgt alleen de plek in europa als de winnaar champions league (voorronde) gaat spelen. PSV won vorig jaar de beker tegen Heracles maar PSV werd 3de achter Feyenoord en Ajax. En daarom mocht Heracles geen europees voetbal spelen. Dus als we in de finale zouden mogen komen en een avontuurtje in Europa willen dan zou ik hopen dat we Ajax treffen want ik denk dat nr 1 en 2 PSV en Ajax zullen worden.

Reacties zijn gesloten.