NXTgen van JenaXL naar Beneluxfinale

Zwolle – Het team NXTgen van JenaXL is in november voor de derde keer de winnaar geworden van de regiofinale First Lego League in Zwolle. Het team gaat op zaterdag 2 februari 2013 naar de Benelux finale in Groningen.

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden dit jaar opgehangen aan het thema “Senior Solutions”. De jongeren werken in teams om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. De opdrachten zijn: robotmissies, robottechniek & onderzoek. In het Martiniplaza in Groningen strijden de 44 beste teams van de Benelux om de felbegeerde Champion’s award.

Teams krijgen 3x de mogelijkheid om de missies met hun zelf gebouwde en geprogrammeerde Lego-robot in twee en een halve minuut uit te voeren. Daarnaast geven ze een presentatie over de techniek achter de robot en presenteren ze de uitwerking van het thema-onderzoek. NXTgen heeft daarbij onderzoek gedaan naar dementie en hebben een product ontwikkeld om ouderen te helpen bij het onthouden van eenvoudige dagelijkse zaken. De wedstrijden starten om 10.00 uur, waarbij de spanning oploopt tot de prijsuitreiking om 17.00 uur.

Artikel delen:

Reageer