Lev-06 presenteert ‘Ranking the Sites’

Welke politieke partij heeft de beste site? Lev-06 beantwoordt deze vraag tijdens een presentatie aan de gemeenteraad op maandag 25 juni.

Onder de noemer ‘Ranking the sites’ heeft Lev-06 een deskundige jury gevraagd om de websites van alle partijen in Zwolle te beoordelen. Dit heeft geleid tot een top 10, met een verrassende winnaar. De onafhankelijke jury heeft onder meer gekeken naar de actualiteit, de vormgeving en de mogelijkheden tot interactie. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het vragenhalfuur van 25 juni, om 19.00 uur in het stadhuis.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. We zullen Lev-06 een handje helpen.
  Dit was de uitslag op 31-12-2005 volgens Weblog Zwolle:

  Bron: zwolle.web-log.nl/zwolle/2005/12/keuring_website.html

  Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 heeft Weblog Zwolle de websites van de lokale politieke partijen aan een keuring onderworpen. E?©n van de conclusies is dat maar 4 van de 11 deelnemende partijen hun verkiezingsprogramma 2006-2010 online hebben staan.

  Naar het oordeel van Weblog Zwolle blinken de websites van de ChristenUnie en de VVD uit. De pagina’s van D66 krijgen een ruime voldoende. Swollwacht, PvdA, PBZ en de SP krijgen een voldoende. GL/DG een kleine voldoende, terwijl het CDA een onvoldoende krijgt. LWL en Lev-06 hebben geen website op internet.

  Weblog Zwolle heeft de websites met name bekeken op de actualiteit, de stijl en de aanwezigheid van een verkiezingsprogramma.

  De ChristenUnie en de VVD kregen beide een 9 als cijfer. De partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s online staan, hebben actuele informatie en een mooie layout.

  D66 kreeg een 8. Het verkiezingsprogramma staat online. Minpuntje is de onoverzichtelijkheid van de nieuwsberichtgeving.
  Een discussie over D66 op Weblog Zwolle staat gedeeltelijk ook op de website van D66.

  Swollwacht kreeg een 7. Pluspunt is, dat de partij het verkiezingsprogramma online hebben staan in apart aanklikbare onderdelen. Minpuntjes zijn een vervelend deuntje op de achtergrond, niet actueel en een mindere layout.

  PBZ, PvdA en de SP kregen een 6. De drie partijen hebben geen verkiezingsprogramma online staan.
  De site van PBZ ziet er verder goed en actueel uit.
  De PvdA heeft een oude agenda en de laatste nieuwsbrief dateert van april 2005.
  Op de website van de SP staan veel (hinderlijke) landelijke nieuwsberichten. Op de website staat dat het verkiezingsprogramma binnenkort online komt.

  GL/DG krijgt als cijfer een 5. Geen verkiezingsprogramma en geen actuele berichtgeving. Er worden een aantal dossiers beschreven.

  Het CDA krijgt een beschamende 3. Op de website staat al maanden dat er aan de site gewerkt wordt. Het laatste nieuws dateert van 1 februari 2005, als wethouder Dannenberg wordt aangekondigd. Er is geen verkiezingsprogramma te vinden. Pluspuntje is de actuele informatie (foto’s) over de actieve leden van de partij.

  Zoals gezegd hebben de partijen LWL en Lev-06 (nog ?) geen websites.

  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 2. van boven
  beter is een andere opzet in ziens- en levenswijze ipv op een hypocriete manier de vrijheden van mensen te beperken en terug te willen naar een geloven op gezag.
  breng op je website maar es eerlijk naar voren wat julie werkelijke slinkse plannetjes allemaal zijn. eerlijkheid en oprechtheid is ver te zoeken


  ⚠️ Meld

 3. CJ: je schijnt iets tegen de CU te hebben? Hoe weet je dat zeker, dat hun site om die reden uit de lucht is gehaald? “Eerlijkheid” is voor ieder mens van levensbelang, zeker voor mensen die geloven. Het lijkt mij dus een beetje overdreven, dat je ze hier van oneerlijkheid en huichelachtig-gedrag beticht.


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt Weblog Zwolle voor de voorzet! Jullie waren inderdaad de eersten met het idee. De ChristenUnie doet niet mee in deze ranking, omdat de site tijdelijk off line is; een toevallige & ongelukkige samenloop van omstandigheden. Voor de duidelijkheid, de Lijst Willem Lucht en Lev-06 zijn (nu) wel meegenomen in de beoordeling. Daarom staat de jury ook los van Lev, anders konden we onszelf niet laten ‘ranken’. De juryleden worden vermeld in het verslag dat we maandagavond vrijgeven. Groet, Sibrand


  ⚠️ Meld

 5. @ cees jan.
  Tja, hiertegen kun je niet schrijven en reageren. Hoezo vrijheden beperken en geloven op gezag.
  Wanneer zijn we eerlijk en oprecht? Als we zeggen of schrijven wat jij horen wilt? Dat zul je toch niet menen?
  Ik wil graag inhoudelijk reageren, maar dan vraag ik wel om onderbouwing van je beweringen, met voorbeelden.


  ⚠️ Meld

 6. Beste weblog Zwolle.
  De LWL heeft wel ter dege een website, en dit al meer dan een jaar.Vreemd dat dit niet vermeld wordt.

  Zeker bang voor concurentie.
  http://www.lwl.lokalepartij.nl ;D
  Ga eens kijken en ontdek hoe verassend
  veelzijdig deze website is.
  Bedenk wel dat het een website van de gewone man betreft, geen grote bedragen voor de ontwikkeling dus!!!!
  Hopelijk kan er ook nog op de website van
  Lijst Willem Lucht Zwolle worden grstemd,
  zou wel zo eerlijk zijn, moeten ze hun huiswerk maar maken….

  De groeten en alle geluk van de wereld.

  Willem Lucht.

  ===========

  Beste Willem,
  Dat bericht van Weblog Zwolle dateerd uit 2005 😉
  Sibrand legt later uit dat de huidige ’test’ inclusief de LWL is.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.