Klich en Sigurjónsson ook naar PEC Zwolle

Zwolle – Na de transfers van Maikel van der Werff en Arsenio Valpoort (huurbasis), heeft PEC Zwolle opnieuw twee spelers aan de club weten te binden. Het gaat om de Pool Mateusz Klich en de IJslander Rúnar Már Sigurjónsson: ,,Na het vertrek van Joey van den Berg zijn we blij dat we de selectie in elke linie hebben kunnen versterken.”, aldus technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp.

pec_transfers_2.jpg
Foto: PECZwolle.nl

PEC Zwolle versterkt zich met de Pool Mateusz Klich. De 22-jarige middenvelder wordt de rest van het seizoen gehuurd van het Duitse VFL Wolfsburg, waar hij sinds de zomer onder contract staat. Hiervoor speelde hij drie seizoenen voor Cracovia Kraków. Nijkamp geeft aan dat de verhuur van Klich tot stand is gekomen door het goede contact met Klaus Allofs, technisch directeur van VFL Wolfsburg, die in november van Werder Bremen overkwam: ,,Mateusz viel ons voor het eerst op tijdens het trainingskamp in Belek. In de oefenwedstrijd tussen VFL Wolfsburg en Werder Bremen maakte hij een goede indruk, waarna we hem zijn gaan volgen.”

Rúnar Már Sigurjónsson

Naast Klich neemt PEC Zwolle Rúnar Már Sigurjónsson per direct over van Valur uit IJsland. De 22-jarige speler tekent een contract tot het einde van het seizoen, met de optie om het contract met twee seizoenen te verlengen.

Sigurjónsson maakte eind 2012 zijn debuut voor de nationale ploeg van IJsland en scoorde in deze wedstrijd één keer. De middenvelder speelde 122 wedstrijden in competitieverband op IJslandse bodem en wist het net in deze wedstrijden 22 keer te vinden: ,,We hebben Rúnar Már goed gescout. Hij is een jonge speler met veel potentie. Hij krijgt in Zwolle de tijd om te acclimatiseren en zich te ontwikkelen binnen de selectie”, vertelt Nijkamp.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. wees positief blauwvingers: het gaat super met pec
  en 4 nieuwelingen met potentie voor iedere linie
  laat NAC het volgende slachtoffer zijn  Maak melding

 2. ongelofelijk ze krijgen te horen dat ze in categorie 2 zitten en kopen en huren maar raak ineens. ze willen zeker er niet in blijven 😛


  Maak melding

 3. Heerljk nieuws op een regenachtige donderdag, al zitten er geen ‘namen’ tussen. Wordt de selectie nu eigenlijk niet te groot…. ? Het kan verder de doorgroei van onze eigen jongens dwarsbomen.


  Maak melding

 4. Iemand met potentie voor een half jaar vastleggen en zeggen dat ie tijd heeft om te acclimatiseren. Is dat logisch? Of heeft hij het over het weer…


  Maak melding

 5. Liever een breeeeede selectie met onbekendere namen, dan een smalle met een paar bekende namen.
  Ik denk dat PEC goed bezig is, elke linie versterken… Voor nu en voor het bouwen aan het team voor volgende seizoen. Grote selectie is meer concurentie…
  Er zijn natuurlijk een aantal spelers die weg mogen, oa Aafjes, Nieveld en nog een paar.
  Ik heb er allemaal weinig op aan te merken.

  En voor de zeikerds…. Wees blij dat het financieel geen zorgelijke situatie is! Beetje vervelend altijd die kritiek van leeg hoofden!

  Z W O L L U H H H H H H !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. NEC haalt na Falkenburg en Boymans nu ook Bovenberg

  Kijk, dat zijn wel ‘namen’.

  Ik wil niet zeuren, maar ben na het slecht functioneren van het vorige bestuur wel een stuk kritischer geworden. En daar is niets mis mee, vind ik. Ik zal altijd voor FC PEC Zwolle blijven!!
  Ik maak me gewoon zorgen over het doel ‘handhaving’. Ik ben daar dus nog niet zo gerust over. Mijn vertrouwen neemt juist af als je een vaste waarde en aanvoerder naar een naaste concurrent laat vertrekken en er vier onbekenden voor terug krijgt.
  Spannend wordt het de komende weken zeker!


  Maak melding

 7. Mooi! Lijkt veelbelovend, PEC is goed bezig. Geheel volgens de meer jaren planning in categorie 2 met een elftal op volle oorlogssterkte. TOP!!

  Grappig die gasten die altijd wat te mekkeren hebben en daarbij ook nog eens laten zien dat ze eigenlijk geen idee hebben waar ze over praten. Zegt weer genoeg….


  Maak melding

 8. Deze 4 namen kunnen maar zo gaan “leven” in Zwolle, dus het is even afwachten, achteraf is alles makkelijk te verklaren !!!!! tsje: een koe in de kont kijken….:D


  Maak melding

 9. Altijd wat te zeiken.
  Beetje vertrouwen mag ook wel.
  goede 1ste seizoenshelft gedraait.
  Halve Finale KNVB beker.
  het is altijd makkelijk om kritiek te geven.
  Alsof je het zelf beter kan.  Maak melding

 10. De versterkingen van vandaag ken ik niet. Die van gister wel, geef ze de kans en daarna kunnen we wel gaan oordelen. Nu al veroordelen vind ik kansloos!


  Maak melding

 11. Achteraf oordelen is net zo waardeloos. Als je je bedenkingen nu al hebt, zeg het dan nu maar eerlijk. Dan kan het altijd meevallen 😉 en kan je later aangeven dat je het juist had.


  Maak melding

 12. @patrick

  Of dat je er naast zat.;)

  Ik vind het nog steeds een enge actie om Joey nu te laten vertrekken naar Heerenveen.
  Van hem wist je wat hij kon en wat ie niet kon.
  Hij ging voor 100% altijd en dat is van vervangers nog maar te bezien.

  De selectie is wel erg groot nu.
  Als het seizoen voorbij is ben ik benieuwd wie er allemaal gaan vertrekken.
  Zal ook afhankelijk zijn van lijfsbehoud in de eredivisie en de nieuwe trainers maar, de Zwolle selectie is niet heel goed gebalanceerd op het moment.  Maak melding

 13. Ik verwachtte helemaal geen nieuwe spelers bij PEC.
  Nu ineens 4….
  Bij deze geef ik de TD het voordeel van de twijfel.
  Ik neem aan dat Langeler en Stam hier ook een stem in hebben gehad en dat geeft mij al meer vertrouwen.
  De nieuwe spelers kunnen we nog niet beoordelen.
  Wel heb ik Valpoort al enige keren zien spelen en deze zie ik niet als versterking.
  En hier draait het ook om ; Leuk dat we vier spelers extra hebben maar minimaal 1 moet een echte versterking zijn en de kwaliteiten van van den Berg hebben.
  Gisteren was het voor PEC een geweldige dag en ook ik heb genoten van de winst op Heracles.
  Feit is wel dat Heracles sterker was en heel veel kansen onbenut liet.
  We misten een echte gifkikker ( vd Berg )
  Ik ben benieuwd wie straks op het veld het elftal gaat sturen…
  Overigens vind ik Broerse steeds sterker worden en Jesper Drost kan nog een grote worden.
  Benson en Gravenbeek zijn niet eredivisie waardig en mijn hoop is dan ook dat Avdic snel honderd procent fit wordt en 1 van een van de nieuwe spelers de plek van Gravenbeek beter in kan gaan vullen.
  Het kan nog steeds een heel mooi seizoen worden maar aan het eind van de rit kan het ook zomaar nacompetitie zijn.
  Maar 1 ding is zeker : Voetbal leeft weer in Zwolle en PEC leeft!!!!  Maak melding

 14. Die Allofs-connectie vind ik echt leuk, eerst bij Werder en nu bij Wolfsburg.
  Als Zwolle het slim speelt kunnen ze zich met deze nieuwe partners de komende jaren verzekeren van de nodige kwaliteitsimpulsen en een markt aanboren die tot voor kort door Nederlandse BVO’s stelselmatig en geheel onterecht werd genegeerd.
  Win-win situatie voor de betrokken clubs en misschien nog een paar leuke oefenpotjes in Hasselt, wie weet ?


  Maak melding

Reageer