21 sporters tekenen Gouden Sportboek

Zwolle – Eenentwintig succesvolle Zwolse Sporters tekenden op vrijdag 1 februari 2013 op uitnodiging van sportwethouder Gerrit Piek het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. De ondertekening is een programmaonderdeel van de tweede editie van het SportGala Zwolle en vindt vanaf 20.00 uur plaats in het ‘Go Center’ van het Landstede Sportcentrum. Daarvooor is wel een toeganskaart nodig.

De sporters die hun naam aan het boek verbinden zijn schaatser en skeeleraar Michel Mulder, roeier Philip den Bremer, karateka Yamaika Kuijper, korfballer Max Malestein, rolstoelbasketbalster Jitske Visser, hockeyster Maxime Kerstholt, tafeltennissers Gerben Last en Bas Hergelink, acrogymnasten Stephanie Luka, Bente Berendsen en Lisanne Pronk, Mark Witvoet en Leon van Dam, Lianne van Dam, Doreen Posthuma en Romy Holtvluwer, Rik van Selling en Juliët van Dam, Saskia Meekma, Christa Kuiper en Marinka de Vries. De sporters tekenden het Gouden Sportboek op grond van hun prestaties die zij in de periode 1 januari tot en met 31 december 2012 hebben geleverd. Wielrensters Kirsten Wild en Loes Gunnewijk, schaatsster Lotte van Beek, zwemster Christien Nieuwenhuis, en schietsportbeoefenaar Kaj Bastiaans zijn verhinderd de ondertekening bij te wonen. Zij zullen op uitnodiging van sportwethouder Gerrit Piek het Gouden Sportboek later ondertekenen.

Gouden Sportboek

Het Gouden Sportboek dient al jaren als eervol register voor lokale sporters die in hun discipline een gouden nationale medaille hebben gewonnen of internationaal het podium konden bestijgen. De afgelopen periode hebben honderden Zwolse talenten sportieve successen geboekt. De gemeente Zwolle is trots op deze prestaties en biedt sporters elk jaar de gelegenheid hun naam bij te schrijven in het Gouden Sportboek.

Zij doen dat in aanwezigheid van de wethouder sport, familie, begeleiders en tal van sportliefhebbers.

Sportgala Zwolle

De tweede editie van het Sportgala Zwolle vindt plaats op initiatief van Sportief Zwolle samen met een groot aantal (sportgerelateerde) organisaties uit de stad. Ter promotie van Zwolle als sportstad worden Zwolse sporters in het zonnetje gezet en krijgt het publiek in een avondvullend programma te zien waar Zwolle op sportgebied trots op is. Zo zullen Peter Vader, Niek Klein Jan, de Zotte Badzusjes en de band Juffrouw Jannie present zijn.

Artikel delen:

Reageer