Hiphopparty met Ultimate B-Boy Breakdown

Zwolle – Poppodium Hedon Zwolle viert 30 maart haar 40-jarig jubileum met de Ultimate B-Boy Breakdown. Het moet de hiphopparty van het jaar worden! In de tweede helft van de jaren ’90 was Hedon de plek waar met regelmaat de, inmiddels legendarische, Ultimate B-Boy Breakdown parties plaatsvonden. Wat begon als een vrijblijvend probeersel om de hiphopcultuur in Zwolle nieuw leven in te blazen, werd na verloop van tijd een begrip in Nederland en een broedplaats voor talentvolle mc’s, breakers, dj’s en graffiti-artiesten.

The UBBB schiep een platform voor zowel nieuwe als gearriveerde artiesten uit Nederland (oa Opgezwolle, Kypski, DuvelDuvel, Select Personel) maar eveneens uit de UK en USA (oa Cash Money, Ed OG, Donald D, Jazzy Jay, DJ Supreme). Nu, meer dan een decennium later leek het initiatoren Serch en Pauluz (Old Factory Productions) en Hedon een uitstekend idee om een (eenmalige) comeback te maken. Noem het een Reunie. Voor de bezoekers van vroeger en natuurlijk voor iedereen die er nooit bij heeft kunnen zijn. De enige voorwaarde was dat er een keiharde line-up neer zou komen, en dat lijkt ruimschoots geslaagd.

Ultimate B-Boy REUNION Breakdown

EDAN (USA) live
OXYGEN (Sputnik Brown – USA) live

STICKS FTG (dj set)
DJ SERCH
DJ PAULUZ

Even Dansen MC-freestyle-battle finals
Graffiti:Herz (NES), Basic, Inca
Expo: Hiphop in Zwolle – Flashbacks
Host: Marshal Blueberry

EDAN

Allereerst: Wij zijn megatrots dat we EDAN voor een exclusieve show in Hedon hebben kunnen krijgen. Wij zijn al jaren fan van deze MC/producer/DJ en weten uit ervaring dat deze multi-getalenteerde Amerikaan een gruwelijk strakke en zeer verrassende show neerzet die je gezien MOET hebben.

OXYGEN
Oxygen is een underground mc uit New York die Edan zal assisteren in zijn show. Hij zal ook enkele solotracks ten gehore brengen.

STICKS

Naast deze optredens zal Sticks (FTG), de man zelf, een exclusieve UBBB-DJ-set ten gehore brengen. Verwacht een fraaie, eigenzinnige selectie uit zijn favoriete all-time hiphopclassics. Andere DJ’s deze avond zijn residents Serch en Pauluz.

BATTLE

Aan het begin van de avond zullen de finales van de Even Dansen MC-Freestyle-Battle plaatsvinden. De voorrondes zijn in Februari en Maart in Even Dansen aan de Sassenstraat. Opgeven kan nog bij info@evendansen.com.

FLASHBACKS

De video in de zaal en het beeldmateriaal in de foyer zal in het teken staan van Hiphop in Zwolle: Flashbacks. Prachtig klassiek Zwols materiaal uit de archieven van Serch. De Graffiti wordt verzorgd door Basic, Inca en Herz Kortom, iedere hiphopliefhebber, jong en oud, mag dit niet missen. Nu al het Hiphopfeest van het jaar!

Datum:za, 30 mrt 2013

  • 21:00
  • 20:30
  • Hedon
  • € 7,50
  • Artikel delen:
    Reacties 2

    Reageer