Berkum wil revanche tegen Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 2 februari thuis tegen Flevo Boys Emmeloord en heeft dan wat recht te zetten. De Zwolse hoofdklasser heeft dit seizoen nog maar twee verliespartijen achter zijn naam en de uitwedstrijd bij Flevo Boys was er daar één van. Bovendien was die 1-0 nederlaag destijds volkomen onnodig omdat Berkum volgens velen in grote delen van de wedstrijd het beste van het spel had.

“De hele groep vindt dat we daar onnodig punten hebben laten liggen en dat mag ons niet nog een keer gebeuren,” stelt Berkum-trainer Roeland ten Berge vast. “Toen kregen we wel kansen maar ze gingen er niet in. We zijn daarna als team enorm gegroeid en het tempo aan de bal is bij ons nu vele malen hoger dan in die beginperiode. In de laatste competitiewedstrijd tegen Harkemase Boys hebben we fantastisch gespeeld en ook in de oefencampagne daarna ging het prima. In de wedstrijd bij DOVO schopten we er bijvoorbeeld vorige week ook weer vier in en dat is toch een sterke tegenstander die het goed doet in de competitie.”

Stroef

Flevo Boys draait, na een redelijk begin, wat stroef en vooral in de tweede periode heeft de selectie van coach Wiljan Mossing Holsteyn het moeilijk. Van de laatste vijf competitiewedstrijden, waarvan de meest recente alweer van 1 december dateert, verloren de Emmeloorders er liefst vier. De ambitieuze polderploeg staat daardoor nu op een toch wat teleurstellende 10e plek in de Hoofdklasse C met 14 punten uit 12 wedstrijden. Deze week kwam Flevo Boys nog in actie voor de strijd om de Districtsbeker Noord, waarbij het tweede elftal van ACV met een krappe 2-1 winst werd uitgeschakeld. Een tegenvaller voor trainer Mossing Holsteyn was daarbij dat twee van zijn spelers met een directe rode kaart van het veld werden gestuurd, zodat dit duo voor het duel tegen Berkum geschorst is.

 

Vertrouwen

Berkum kan terugkijken op een goede periode. De ploeg bivakkeert nu op een mooie derde plek op de ranglijst en draait ook nog volop mee in de strijd om het tweede periodekampioenschap. Na het met 3-0 gewonnen sterke competitieduel van enkele weken geleden tegen Harkemase Boys lieten de Zwollenaren vormbehoud zien in de oefenwedstrijden toen de competitie vanwege de vorstperiode stil lag. Eerst werd het A1-team van eredivisionist PEC Zwolle met 1-5 aan de kant gezet en afgelopen zaterdag was Berkum in Veenendaal met 1-4 veel te sterk voor hoofdklasser DOVO. Er is dan ook behoorlijk wat vertrouwen in eigen kunnen bij de Berkum-spelers. “We draaien prima en we zitten in een goed ritme. De groep is gretig en er zit bovendien nog steeds progressie in,” ziet trainer Ten Berge.

 

De wedstrijd Berkum-Flevo Boys Emmeloord begint zaterdag om 14.30 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter Peter van Gijzen uit Goudswaard.

Artikel delen:

Reageer