Aantal hulpvragers bij SP-hulpdienst gestegen

Zwolle – De hulpdienst van de Zwolse SP heeft het afgelopen jaar veel werk verzet. In vergelijking met vorig jaar is het aantal hulpvragers met 30% gestegen. De hulpdienst behandelt vragen en problemen van Zwollenaren met werk, wonen, inkomen of belastingen. De medewerkers proberen samen met de hulpvrager een oplossing te zoeken.

Coördinator Marloes Boot: ‘Een groot deel van de hulpvragen betrof de zoektocht naar een woning. De urgentieregeling is afgeschaft, waardoor het voor veel mensen lastig is om een passende woning te vinden. Met stip op twee stonden mensen die problemen hadden met de gemeente Zwolle, onder andere over hun bijstandsuitkering en over de kwijtschelding van gemeentelijke heffingen.‘ Volgens coördinator Marloes Boot is de stijging van het aantal hulpvragen niet verwonderlijk. ‘Door de forse bezuinigingen van het Kabinet Rutte en het stadsbestuur komen steeds meer mensen in de problemen. Zij kunnen nauwelijks rondkomen. Maar ook veel mensen verdwalen in het woud van regels en procedures.’

Mensen met een vraag of probleem op het gebied van wonen, werk, inkomen of belastingen kunnen contact opnemen met de hulpdienst via 0639550536 of via hulpdienstzwolle@sp.nl. De service van de hulpdienst is voor iedereen gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. In deze tijd heeft iedereen het moeilijk en moet het met minder doen .Dat de SP zich hier specifiek voor een bepaalde groep inzet is wel leuk maar mensen uit die groep kunnen zichzelf ook meer inzetten voor hun tekorten.En met name mensen die langdurig in de bijstand zitten hebben vaak het bijltje erbij neer gegooit om zich nog verder in te zetten op zoek naar werk en betere inkomsten.Ben zelf 50jaar aan het werk geweest en heb veel premies betaald maar moet nu ook inleveren in de AOW e n krijg ook nog eens een verlaging van de pensioenaanvulling erbij.


    Maak melding

Reageer