Goud voor bakkersopleiding Deltion

 Zwolle – Op 29 en 30 januari 2013 streden ruim honderd bakkersstudenten van verschillende roc’s in zeven categorieën om de regionale titel. De wedstrijd voor de regio Noord werd gehouden met vier mbo-scholen op het Deltion College in Zwolle. Negen Deltion bakkers sleepten bekers in de wacht. Daarbij zijn vier eerste plaats winnaars die mee mogen doen met het Nederlands Kampioenschap in Wageningen.

Marian Slendebroek, vierdejaars student Bakkerij & Patisserie van Deltion, was de grote winnaar van de Jeugdvakwedstrijden. In de categorie allround banketbakker niveau 3 eindigde zij niet alleen op de eerste plaats, maar scoorde ook de meeste punten met haar dessert en friandises. Volgens de jury was Marian zeer onderscheidend met de presentatie en de smaak van haar producten ten opzichte van haar concurrenten. “Ik ben totaal verrast, dit had ik echt niet verwacht. Het motiveert enorm om harder te trainen voor het Nederlands Kampioenschap op 24 april”, vertelt Marian enthousiast.

De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert sinds 1961 vakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. Dit doen zij nauwe samenwerking met het Nederlands beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Artikel delen:

Reageer