ZAC voert Fair Play steeds verder door

Zwolle – Voetbalvereniging ZAC in Zwolle-Zuid hervat het voetbalseizoen zaterdag 2 februari met de verdere invoering van Fair Play binnen de club. In het seizoen 2011-2012 is door ZAC reeds gestart met de invoering van Fair Play na ondertekening van het bijbehorende convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ van SportService Zwolle.

fairplay.jpg

In een aantal fasen wordt Fair Play steeds verder ingevoerd, zowel in als rondom het veld. Recente gebeurtenissen in het voetbal, waaronder de tragische dood van de grensrechter uit Almere na mishandeling op het voetbalveld, duiden op de noodzaak van Fair Play en de noodzaak als blijvend aandachtspunt. Na een degelijke voorbereiding start ZAC zaterdag de volgende fase. In samenwerking met SportService Zwolle is een instructiekaart ontwikkeld. Hierop staan de gedragsafspraken voor aanvang en afloop van de wedstrijd. Aan alle teamleiders en trainers van ZAC is de instructiekaart verstrekt. Daarnaast hebben ook alle clubscheidsrechters een instructiekaart gekregen, maar dan in handzaam zakformaat. Bij alle thuiswedstrijden van ZAC zal volgens de Fair Play richtlijnen en gedragsafspraken de wedstrijd worden aangevangen, gespeeld en afgerond.

Het doel is meer aandacht voor positief gedrag in en rondom het veld. Van de scheidsrechters, trainers, leiders en ouders wordt verwacht dat zij zich houden aan de Fair Play afspraken. Daarnaast rekent ZAC er op dat ook bij uitwedstrijden de richtlijnen van de instructiekaart worden gehanteerd en meer clubs deze actief gaan ondersteunen.

Artikel delen: