Het weer: bewolkt

Zwolle – Vrijdag is het overwegend bewolkt. In het noorden valt een enkele bui en is het ook lange tijd droog. In de zuidelijke helft van het land valt langdurig regen. De maximumtemperatuur komt rond 7 graden uit.

31-01-2013_weerfoto__marsweg.jpg
Marsweg

Zaterdag overdag trekken vanuit het noordwesten nog een paar (winterse) buitjes over het land. Tussendoor zijn er flinke zonnige perioden. Bij een matige tot krachtige noordwestenwind wordt het slechts 5 graden. Dit is overigens normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht naar zondag kan het in het binnenland een graadje vriezen. Zondag begint de dag droog. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en later op de ochtend trekt een regenstoring het land binnen. Mogelijk heeft de eerste neerslag een winters tintje. Het wordt 4 tot 6 graden en er steekt een stevige (zuid)westenwind op.

Na het weekend stroomt vanuit het westen tijdelijk wat zachtere lucht binnen. Het blijft daarbij wisselvallig. Vanaf woensdag steekt een koude noordelijke stroming op, die lang stand lijkt te houden. Dit betekent dat het in de loop van de week ’s nachts licht gaat vriezen. Daarbij trekken regelmatig winterse buien over het land.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.