PEC Zwolle bekert verder tegen PSV

Zwolle – PEC Zwolle treft in de halve finale van het KNVB bekertoernooi PSV Eindhoven. Het speelt het knock-out duel thuis in Zwolle!! Dat werd donderdagavond in Emmen tijdens de loting en na de wedstrijd Vitesse – Ajax (0-4) bekend gemaakt. De andere halve finale is Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar. De bekerduels staan voor 27 of 28 februari op het programma. De precieze data worden vrijdag bekend gemaakt.

28-10-2012_pec_zwolle-psv_eindhoven_1-2_15.jpg

Zwolle bereikte de halve finale door winst op Roda JC, RKC Waalwijk, GA Eagles en Heracles Almelo. Afgelopen woensdag won Zwolle nog knap met 3-2 van Heracles. De Zwollenaren wisten in 1977 voor het laatst de halve finale van de beker te bereiken door een 1-0 thuisoverwinning op MVV. Vervolgens werd in de halve finale afgerekend met ADO Den Haag. In de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland won Zwolle met 1-2. De finale tegen FC Twente werd in Nijmegen gespeeld. Stadion De Goffert was met 29.000 toeschouwers tot de nok toe gevuld. Ondanks een speloverwicht weet PEC Zwolle in de reguliere tijd niet tot scoren te komen. In de verlenging slaat FC Twente ongenadig hard toe. Een afstandsschot van Epy Drost, een penalty van Arnold Mühren en een doelpunt van Jan Jeuring zorgen voor een geflatteerde 0-3 nederlaag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “PEC Zwolle bekert verder tegen PSV”

  1. Dit is een (op basis van de competitieresultaten) goede loting om de finale te halen, zeker met een uitverkocht stadion. Zwolle Noar Veur’n!

  2. Ik mis Roda JC nog in het rijtje overwinningen in de beker dit seizoen.
    Puike prestatie van PEC en mooie promotie voor onze club en stad.

  3. Denk dat we goed moeten uitkijken dit duel tegen PSV want die zullen wel belust zijn op een revanche voor het verlies dat ze toen geleden hebben thuis.Hopelijk heeft PEC straks net zoveel succes als toen in Eindhoven.Wens ze heel veel succes

  4. Pittig hoor, vorige keer kon je ook niet een ruime overwinning noemen… Nu weliswaar thuis (wat een geluk heeft pec, niet normaal…) maar toch.

  5. Een mooie aansprekende wedstrijd en nog thuis ook.

    Advocaat zei vandeweek in een interview al dat hij het liefst in Eindhoven tegen PEC speelde.
    Hij krijgt dus ook gedeeltelijk z’n zin.

    Maak er wat moois van Zwolle!:D

  6. De halve eindstrijd in de beker tussen PEC Zwolle en PSV is door de KNVB vastgesteld op woensdag 27 februari. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in het IJsseldelta stadion. De winnaar van de wedstrijd kwalificeert zich als ??uitspelende club?? voor de bekerfinale, die op donderdag 9 mei in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld.

  7. Fantastische loting voor PEC.
    En als we er dan toch uit geknikkerd worden dan maar thuis.
    Toch geef ik Zwolle een goede kans.
    Laten we met zijn allen beseffen dat dit een unieke kans is om ……
    Maar waarom laat de knvb beide wedstrijden op de woensdag plaats vinden?
    De halve finale hoort niet om 18:45 uur te worden gespeeld!!
    Ik ben gelukkig op tijd vrij maar denk dat er genoeg supporters moeten werken en dit tijdstip waarschijnlijk niet kunnen halen.
    Typisch KNVB.

  8. De Eredivisie nu is als de Jupiler League vroegah, iedereen kan van iedereen winnen zo onthutsend zwak is onze competitie.
    Ik zie daarom ook geen reden om aan te nemen dat PEC niet in de bekerfinale zal staan.
    Met een beetje lef en het besef dat Europees voetbal nooit meer zo dicht bij zal zijn moet Zwolle op pure wilskracht en bluf het kunstje kunnen flikken.

  9. Bericht door Admin., op 1 februari 2013 om 16:08
    De halve eindstrijd in de beker tussen PEC Zwolle en PSV is door de KNVB vastgesteld op woensdag 27 februari. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in het IJsseldelta stadion. De winnaar van de wedstrijd kwalificeert zich als ??uitspelende club?? voor de bekerfinale, die op donderdag 9 mei in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld.

    Mooi… dus gewoon in het originele groen/wit met zwarte broek de finale spelen.

Reacties zijn gesloten.