Nieuwe directeur ArtEZ Conservatorium in Zwolle

Wim Fiselier is met ingang van 1 oktober 2007 de nieuwe locatiedirecteur van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, onderdeel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Fiselier was de afgelopen acht jaar directeur van De Leeuwenkuil, centrum voor de kunsten in Deventer. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor privatisering van het Centrum voor Muziek en Dans en de fusie van dat centrum met het Centrum voor Kunsteducatie. 

Wim Fiselier (1953) studeerde Zang aan het Twents Conservatorium en behaalde zijn kandidaatsdiploma Bestuurskunde aan de Technische Hogeschool Twente. Hij was actief als uitvoerend musicus en als hoofd productie en planning bij Opera Forum. Sinds 1997 is hij werkzaam in de wereld van de kunsteducatie; eerst als directeur van de Verenigde Muzieklycea in Hilversum, later bij De Leeuwenkuil in Deventer. Na de reorganisaties bij De Leeuwenkuil in goede banen geleid te hebben, is Fiselier toe aan een nieuwe uitdaging. De benoeming bij ArtEZ is een logische volgende stap in zijn carrière.

ArtEZ
ArtEZ hogeschool voor de kunsten verzorgt voor ruim 3.000 studenten onderwijs op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, bouwkunst, muziek, dans en theater in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het aanbod van opleidingen en afstudeerspecialisaties op bachelor- en masterniveau is breed en gevarieerd. ArtEZ richt zich op de meest getalenteerde kunststudenten, uit Nederland en daarbuiten. De kwaliteit van het onderwijs blijkt uit de erkenning vanuit het werkveld, nationaal en internationaal.

 
Binnen de faculteit Muziek van ArtEZ hogeschool voor de kunsten verzorgt het Conservatorium in Zwolle de opleidingen Klassieke Muziek, Jazz & Pop en Docent Muziek.

Artikel delen:

Reageer