Jeugdbrandweer door naar finale

Tijdens de halve finale van de Jeugdbrandweerwedstrijden in Terneuzen op zaterdag 16 juni, hebben twee jeugdbrandweer teams van Zwolle zich geplaatst voor de finale door eerste te worden. Het gaat om het team Junioren 1 en het team Aspiranten-hogedruk. De halve finale is een aanloop naar de finale die op 29 september in Zwolle wordt gehouden. De junioren moesten tijdens de wedstrijd een keukenbrand in een kapperszaak bestrijden. Voor de Aspiranten-hogedruk was een brand in een machinekamer van een sleepboot in scène gezet.

Naast het goed volgen van de juiste stappen binnen het blusproces, lette de jury ook op zaken als hoe het water vanaf de pomp naar het brandobject werd geleid (zogenaamde aflegsysteem). Ook keek men of de brandweer de situatie goed verkende en hoe de brand onder controle werd gekregen.  In totaal deden bij de Junioren twaalf korpsen en bij de Aspiranten-hogedruk tien korpsen mee. De Junioren mogen door naar de finale op 6 oktober in Hoorn. De finale voor de Aspiranten-hogedruk is op 29 september in Zwolle. Helaas is dit team uitgesloten van deelname omdat de finale in Zwolle is. Wel plaatsen de Aspiranten zich automatisch voor de finale in 2008.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. We feliciteren jullie met het behalen van dit succes, ook de jeugdleiders.
  Het is fijn te horen dat het zo grandioos met jullie als team zo goed gaat.
  Hier ook naar alle redelijkheid alles goed.
  Heel veel groetjes en ik mis HET toch wel……..!

  John Bleeker  ⚠️ Meld

 2. Staat daar zo maar even mijn foto 😮 Jaja sanne, die kerel van jou kan er wat van…. Ja John, van jou heeft deze ploeg in hun junioren tijd nog heel veel geleerd.


  ⚠️ Meld

Reageer