Jolien Drost maakt mooiste taart van Overijssel

Zwolle – De mooiste taart van Overijssel komt uit zwolle. Dit werd op 31 januari bekend gemaakt in het TV Oost programma ‘En Dan Nog Even Dit’. De hoofdprijs ging naar de Zwolse Jolien Drost. De jury was unaniem van oordeel dat haar ‘boerenkooltaart’ de mooiste taart van Overijssel genoemd mag worden. Jolien maakte boerenkool van witte en groene marsepein, een rookworst van rice crispies en marshmallows en jus van gesmolten chocotoff met slagroom. Ze maakte haar winnende taart op de finaledag samen met de andere vier finalisten in de banketbakkerslokalen van het ROC van Twente in Almelo, onder het toeziend oog van de jury.
jolien_drost.jpg
De taarten werden door een deskundige jury beoordeeld op originaliteit, creativiteit, netheid, hygiëne, techniek en smaak. De overige vier finalisten waren Mireille Appelo-Monteiro uit Deventer, Sabine Meijer uit Zwolle, Marloes Roo-Brakke uit Staphorst en Cathelijne Schulte uit Wierden. In december en januari werden vanuit heel Overijssel foto’s ingestuurd van maar liefst 85 prachtig gedecoreerde zelfgemaakte taarten, met alle denkbare thema’s. Op basis van deze foto’s heeft het publiek via de website van RTV Oost massaal gestemd, waaruit de vijf finalisten naar voren kwamen. De hoofdprijs van de ‘Mooiste taart van Overijssel’ is een professionele KitchenAid mixer t.w.v. 629 euro.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zal ik dan zelf maar antwoord geven? 😉
  Het is een rookworst, gemaakt van rice crispies, marshmallows, roomboter en chocoladefondant.


  Maak melding

 2. @Jolien:
  1) Gefeliciteerd 🙂
  2) Ik denk dat Braakhekken op een minder sociaal wenselijk antwoord hoopte ;D want waar jouw hoogstandje van gemaakt is, was al te lezen in het originele bericht.


  Maak melding

Reageer