Oplettende taxichauffeur betrapt dieven

Zwolle – De politie heeft in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari een 28-jarige Zwollenaar en een 22-jarige man uit Dalfsen aangehouden op verdenking van diefstal.

Een oplettende taxichauffeur zag rond 05.45 uur een man zich verdacht gedragen en met twee draaitafels in zijn handen over de Kalverstraat straat lopen. Iets verderop zag hij de bij de draaitafels horende koffer op straat liggen. Ook zag hij daarbij een tweede man. Hij belde hierop de politie en bleef het duo volgen. Eén van de mannen ging Park Eekhout in. Toen de politieagenten de man aanspraken, gooide hij de spullen van zich af en nam de benen. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de man zich ergens in de bosjes had verstopt, riepen ze de hulp in van meerdere eenheden en van een politiehond. Deze laatste had de man uit Dalfsen snel in de bosjes gevonden. De man is aangehouden. Op basis van het signalement kon even later de tweede verdachte uit Zwolle op de Burg. Van Rooijensingel worden aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Kun je wel zeggen. Geeft ook wel aan hoeveel vaag volk er rondsluipt. Mooi samenspel van een heel koppeltje oplettende mensen en de politie.

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 2. Het zou ook steeds dezelfde kunnen zijn. Er wordt alleen foei gezegd en ze worden weer heen gestuurd. De straffen zijn veels te laag.


  Maak melding

 3. Ach buurmn, liever 10 inbrekers dan 1 bankier van de sns. Dat gedoe over straffen, degenen die werkelijk schade veroorzaken, daar komt de politie niet eens aan te pas. Zolang de wereld dat nog pikt, neem ik geen woord over het straffen van kruimeldieven nog serieus.


  Maak melding

 4. Er is zeker nog nooit bij jou ingebroken Mul? Bij ons dus wel. De politie heeft twee verdachte aangehouden en dan komt het bij justitie. Wat een ellende.
  Een inbraak heeft toch een grote inpact op je gevoel van veiligheid en dat moet kijhard gestraft worden (vind ik).
  Vervolgens krijg je te maken met de verzekering, je hebt bijna altijd dat niet alles vergoed word.
  Het lijkt bijna wel alsof je het goedkeurd dat er ‘kruimel’ dieven zijn.


  Maak melding

 5. Bij mij is het huis wel eens leeg gehaald, inderdaad. Natuurlijk is het niet plezierig, maar ik voel me zo langzamerhand meer beroofd door de wijze waarop banken iedereen in het systeem schaakmat zetten, door het systeem te misbruiken. De wijze waarop ditzelfde systeem toegang heeft tot praktisch elk persoonlijk detail van ons allemaal, maakt dat ik de intentie van bepaalde actoren in het financieel systeem net zo vertrouw als inbrekers. Punt is dat deze actoren schadelijker zijn en er in het geheel mee weg komen. Daarom zie ik liever daar verandering in, voordat ik me druk maak om -in vegelijking tot- kruimeldieven.


  Maak melding

 6. Ben het met Mul eens. De witteboordencriminaliteit brengt ons veel meer schade dan de huis-, tuin en keukeninbraak.

  En aan buurman, op 2 februari 2013 om 21:17

  Het lijkt bijna wel alsof je het goedkeurd dat er ‘kruimel’ dieven zijn.

  Het lijkt bijna wel alsof jij het goedkeurt dat er ‘grote’ dieven zijn.


  Maak melding

 7. @buurman het is bewezen dat zwaarder straffen niet werkt. Kijk maar naar de VS, daar zitten de gevangenissen overvol en het criminalteitscijfer neemt alleen maar toe.Je moet juist de wortel aanpakken die deze criminelen tot hun misdaad ”dwingen”. Meer de drugsdealers enzo aanpakken want hun handelswaar zorgt voor deze ellende. Overigens moet de rol van de gokindustrie ook hier niet worden uitgesloten. Als je onkruid wil verwijderen moet je het met wortel en al verdelgen.
  En als je het wil weten, ik ben ook een keer slachtoffer van inbraak geweest


  Maak melding

 8. Ik ben het ook met Mul eens.
  Zolang een ieders aandacht gericht is op de ‘kruimeldieven’ schenkt niemand aandacht aan de werkelijk grote dieven: De bankiers en politici (die allen uit hetzelfde nest komen en uit dezelfde ruif vreten).  Maak melding

 9. Het is jammer dat er een discussie ontstaat die ons verwijdert van de goede actie die er was, nl. van een attente taxichauffeur. Die verdient wel een heel groot compliment.


  Maak melding

 10. Zeker een groot compliment voor die taxichauffeur, daar gaat het om in dit artikel en mooi dat ze zijn aangehouden. Je moet van andermans spullen afblijven.


  Maak melding

Reageer