VV Berkum dendert over Flevo Boys heen

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag ruim gewonnen van Flevo Boys. De Emmeloorders werden op het eigen Sportpark De Vegtlust verslagen met 5-0. Chengachi werd de man van de wedstrijd met 3 doelpunten. Potkamp en Poot scoorden ook voor Berkum.

berfle_2.jpg

De wedstrijd werd gespeeld onder wisselende weersomstandigheden. Soms een fijn en warm zonnetje, maar even later kon de strakke kille wind er een guur schouwspel van maken. In het begin van duel waren Berkum en Flevo Boys wel aan elkaar gewaagd. De voetballers uit de Noordoostpolder hadden aanvankelijk zelfs de beste kansen, totdat Chengachi het op zijn heupen kreeg. Drie keer wist hij doel te treffen, en daar zaten prachtige goals bij. Na de 3-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. “Ik heb genoten vandaag,” liet Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop weten. “Karim was natuurlijk goed op dreef maar hij werd ook prima bediend door de andere spelers. In het begin was het wat slordig maar de goede 1-0 hielp ons er doorheen. We zijn uitstekend blijven voetballen, gaven niets weg en hebben nu ook al vier wedstrijden achter elkaar de nul achterin vastgehouden.” Trainer Wiljan Mossing Holsteyn van Flevo Boys kon slechts vaststellen dat zijn ploeg kansloos onderuit was gegaan. “We hadden vandaag een fantastische tegenstander en hebben met twee klassen verschil verloren,” aldus de Emmeloordse oefenmeester. “Het was vandaag een ringslangetje tegen een getergde gifslang.”

berfle_4.jpg

berfle_9.jpg

berfle_3.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

berfle_1.jpg

Berkum had in het begin een licht overwicht door betere combinaties maar de goede eindpass ontbrak in die fase en echt gevaar wisten de Zwollenaren toen nog niet te stichten. Dat was na 20 minuten aan de andere kant anders toen de snelle Allan Bakker uitbrak en alleen op het Zwolse doel afging. Tot opluchting van de Berkum-fans ging de inzet van de naar de hoek gedreven Emmeloordse spits echter naast. Zo’n tien minuten later hadden de bezoekers pech toen aanvaller Jarno van der Wal uitviel met, naar het zich liet aanzien, een hamstring-blessure. Zijn vervanger was nog maar net in het veld toen Berkum voor het eerst toesloeg. William Potkamp werd, op het randje van buitenspel, aangespeeld en zijn voorbeeldig strakke pass werd bijna vliegend ingelopen door Karim Chengachi. Vijf minuten later was het weer raak toen Chris van der Meulen de bal op links veroverde, het strafschopgebied in soleerde en een voorzet afgaf die Chengachi koppend in de 2-0 omzette.

Na rust hield Flevo Boys-keeper Hessel Altenburg eerst Chengachi nog af van een volgende treffer maar direct daarna zorgde de Berkum-topscorer voor zijn derde doelpunt van de middag. Na een corner gaf William Potkamp een bekeken steekpassje en opnieuw was Chengachi zijn tegenstanders te slim af: 3-0. De tegenstand van Flevo Boys stelde op dat moment al niet veel meer voor. De Emmeloorders konden voor rust nog wel eens wat gevaar stichten bij corners maar kwamen er na de hervatting niet meer aan te pas. Na ruim een uur liep Berkum dan ook uit naar 4-0 via een mooie combinatie van de sterk ingevallen Felix Hermsen, Chengachi en William Potkamp die door de laatste met een fraaie volley werd afgerond. Even later stonden, opnieuw, Hermsen en Frank Hoolsema aan de basis van de 5-0 die door Jerrol Poot werd ingeschoten. Middenvelder Poot speelde opnieuw ijzersterk en werd na afloop ook uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Door deze afgetekende overwinning, en omdat de concurrentie punten liet liggen, voert Berkum nu de ranglijst van de Hoofdklasse C aan, al heeft nummer twee ONS Sneek slechts één punt minder en ook een wedstrijd minder gespeeld. In de strijd om de tweede periodetitel staat Berkum nu ook bovenaan, zodat de vooruitzichten er voor de Zwollenaren prima uitzien.

Berkum-Flevo Boys, 2 februari 2013

Eindstand: 5-0 (2-0)

Doelpunten: 35. Karim Chengachi (1-0), 40. Karim Chengachi (2-0), 55. Karim Chengachi (3-0), 64. William Potkamp (4-0), 73. Jerrol Poot (5-0)

Gele kaart: Kees Dorgelo (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Dennis Horstman, Yassine Assa (75. Bunyamin Özkök), Jerrol Poot, Frank Hoolsema (75. Arjen Westrik), William Potkamp, Chris van der Meulen (46. Felix Hermsen), Karim Chengachi

Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Erwin Bosma, Pieter Westra, Elwin Kloosterman, Jarno van der Wal (32. Timon Rorije), Aran Nijboer (82. Kevin Potters), Arjen Postma, Alan Bakker (73. Henry Huysmans), Arjen Spaan, Jeffrey Tol, Wesley de Klein.

Door T. Kölker

berfle_5.jpg

berfle_6.jpg

berfle_7.jpg

berfle_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wij danken WHC voor de onrust aldaar en het overstappen van diverse spelers naar ons.

    Na ettelijke seizoenen van afbraakvoetbal en lijfsbehoud, is het nu, met dank aan bovenstaande injectie, weer leuk om de wedstrijden te bekijken.


    Maak melding

Reageer