WVF pakt punt bij koploper DOS’37

Zwolle – Doordat koning Winter twee zaterdagen regeerde betekende de hervatting na de winterstop vanmiddag direct de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat DOS. Het werd een wedstrijd op een bijveld op kunstgras. Zoals bekend zal zijn hadden onze jongens een kort trainingsuitstapje naar Spanje en aansluitend enkele goede oefenwedstrijden achter de rug. Timon Beimers haakte af en Voor hem speelde René Dorgelo. Marthijn vd Steege stond spits en het hart van de verdediging stond met Hiro en Sybren.

Volledig onbevangen en met een flinke portie zelfvertrouwen werd de tegenstander tegemoet getreden.  Alle spelers verdienden vanmiddag een dikke pluim met hun inzet en spelopvatting. De bal ging goed rond in de ploeg en regelmatig werden er kansen gecreëerd. Een verrassende pass van Richard Bouwmeester door de verdediging op Hessel Berends die voorzette, kwam helaas niet bij een medespeler. Regelmatig kwamen de aanvallen goed door en het was JesseBetaze die de ultieme kans had op de openingstreffer na een goede voorzet van Robert Jan Stals. De keeper redde tenauwernood.René dorgelo kopte net te zacht in na een goede voorzet van de proma spelende Hessel Berends. Na een half uur was de conclusie dat de thuisclub nog geen enkele uitgespeelde kans had gehad. Nadat Richard Bouwmeester een inzet rakelings langs de kruising zag gaan was het Marthijn vd Steege die het doel wist te vinden via een voet van de tegenstander 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust nog geen wissels. WVF ging door waar het mee bezig was: een prima wedstrijd spelen. Het waren achtereenvolgens Hessel, na een pass van Jesse, Rob Meijerink met een gevaarlijke corner en een hard pegel van Richard Bouwmeester net naast het doel. DOS wist met meer inzet een iets groter spelaandeel af te dwingen maar verder dan een schot (paal?) en een geblokt schot kwam het vooralsnog niet. Toen kwam daar plotseling het ongelukkige moment voor Hans Kamping. Hij ging zoals al de hele wedstrijd volovertuiging een luchtduel aan. Hij kwam vervolgens bijzonder ongelukkig terug op aarde en schreeuwde het uit van de pijn. Zijn bovenarm blijkt gebroken. Scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet onderbrak de wedstrijd circa een half uur want de opgeroepen ambulance liet lang op zich wachten!

Na de hervatting, met de veldverlichting inmiddels aan, was het afwachten of de ploeg aangeslagen zou zijn. Met Dion Reijnen in het veld voor Hans werd de draad opgepakt. De kansen die er daarna nog kwamen waren een kopbal van Marthijn op de bovenkant van de lat en een lob van Rob Meijerink. De aandringende thuisclub wist via Lennart Mulderij met een lage schuiver dan toch de gelijkmaker te maken. Verder liet WVF het echter niet komen en Wibo van Dijk redde nog enkele malen prima! Anne Nijland kwam nog voor Hessel maar in de stand kwam geen verandering meer. Een meer dan verdiende remise tegen DOS waartegen thuis ook reeds gelijk was gespeeld.

Als onze jongens dit wekelijks op de mat kunnen tonen, dan kan de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet worden gezien! Pechvogel Hans Kamping vanaf deze plek STERKTE (!) en een voorspoedig herstel ! Volgende week geen competitie maar oefene n thuis tegen VSCO.

Bert Kamerman

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer