PEC Zwolle onderuit bij NAC Breda

|   Laatste wijziging

Zwolle – Na een goede start van PEC Zwolle in dit nieuwe jaar liep Zwolle zaterdagavond tegen een teleurstelling op. In Breda werd van NAC met 0-3 verloren.

nacpec_11.jpg
Voordat Boer de bal kan wegtrappen kan Lurling de bal veroveren…
Beeld: Eredivisie Live.

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd, Met verzorgd voetbal hadden de Blauwvingers het betere van het spel en wisten ze de meeste kansen te creëren. Zwolle kwam bijna niet in de problemen, tot vlak voor rust… Keeper Diederik Boer wilde te makkelijk de bal uitverdedigen. Aanvaller Anthony Lurling stak daar een stokje voor, ontfutselde de bal en kwam in scoringspositie. Het was Joost Broerse die voor het schot ging liggen waarbij de bal, volgens de beoordeling van de scheidsrechter, op zijn handen kwam. Broerse kreeg een rode kaart, en Jordy Buijs scoorde vervolgens vanuit een strafschop de 1-0. Vlak na rust kon NAC de score uitbouwen. Na een mooie stift van Lurling tegen de lat kopte Nemanja Gudelj raak (2-0). Zwolle bleef goed spelen maar mistte slagkracht om een tegendoelpunt te maken. Rochdi Echenteh kwam nog dichtbij een tegentreffer uit een vrije trap. In de 69e minuut scoorde Anouar Hadouir de beslissende 3-0. Langeler: "Hier zit een uiterst teleurgestelde trainer. Het zat ons niet mee, maar dat was onze eigen fout. Dat is dramatisch."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “PEC Zwolle onderuit bij NAC Breda”

  1. Ja, dit is echt balen. Leek de goede kant op te gaan. Tot blunder van Boer, en daarna rode kaart voor Broerse en penalty.
    En dan vlak na rust doelpunt tegen.

    En ja dan kun je Boer verwijten maken, maar hij heeft PEC toch ook al punten opgeleverd.

    Jammer uithuilen en opnieuw beginnen. Te beginnen a.s zondag thuis tegen Twente.

  2. Is niet nodig Boer verwijten te maken, idd maar hij moet het wel snel gaan afleren. Hij komt nog meer attente tegenstanders tegen en dan is het wel zonde als dit vaker gaat gebeuren. Trouwens, dit soort “nonchalance” vertoonde hij in het verleden ook af en toe. Nu vol goede moed weer vooruit, Bart heeft zijn gele kaart ook alweer binnen (randje rood), dat overkomt vaak jongens die er lang uit zijn geweest en dan op scherp staan, stunten tegen Twente en Feyenoord, ik ben er klaar voor, jullie ook?

  3. boer zoekt bal ohoh gewoon weg rammen die knikker maar nee hoor gewoon mannetje uit spelen alsof je met 0-4 voor staat..
    er was maar één ploeg die voetbalde….wat een k.t ploeg dat nac..
    koppies omhoog en weer met beide beentjes op de vloer en art die drost mag dan wel een belofte zijn maar dat gaat zo niet.
    van hintum linksback achente naar de midden alcast bedankt…
    b
    dan maar bonuspunten pakke tegen de rukkers uut twente….

  4. Dit zat er natuurlijk aan te komen. De euforie van de laatste paar weken deed mensen vergeten dat PEC nog steeds zal moeten knokken voor handhaving. We zijn er nog lang niet.

  5. Wiedemeijer schijnt na de wedstrijd toe te gevn te hebben dat Lurling eerst een overtreding op Boer maakte. Rood voor Broerse, en penalty tegen. Dat op een cruciaal moment in de westrijd. Zucht.
    Zou de rode kaart voor Broerse nu hij dit toegeeft nog geseponeerd kunnen worden. 3 punten winnen we er niet meer mee.

  6. Die 3 bekerzeges tegen Roda JC, RKC Waalwijk en Almelo had ik zo willen omwisselen voor 9 keiharde ere-divisie punten .

    In 1976 en zeker in 1977 heeft de beker-competitie PEC-Zwolle de promotie naar de eredivisie gekost . En we hadden een bere-sterk elftal …

  7. Respect voor het commentaar van Boer net op tv.

    Wonden likken, glaasje samen…..

    Twente gewoon thuis niet met 3 punten in de zak naar Tukkerland laten vertrekken.

  8. Altijd beter, winnen van NAC…Zege op gloeilampies is natuurlijk ook niet verkeerd. Is dat zo, concurrentie uitgelopen? Nou ja wij laten die Tukkers in elk geval niet met 3 punt naar En-schede terugkeren.

    Ajax en Feyenoord allebei en tegelijk winnen??????????????????????? Uh, wat bedoel je precies?

  9. Heel jammer deze verloren wedstrijd had niet gehoeven .Ze speelden goed en hadden zeker na de blunder van Boer met allekrachten ervoor moeten zorgen dat ze gelijk maken maar is helaas niet gelukt.Het zal nu niet makkelijk gaan dus veel succes verder

  10. Wedstrijd beslist door penalty. Ik hoor niemand erover, maar volgens mij was het helemaal geen penalty. Baal wel van goals binnen een minuut naar rust.

  11. Volgens mij maakte Lurling free kick ook al treuzelde Boer te veel, hij speelde de bal niet en tikte Diederik’s rechtervoet aan voordat hij de bal kon veroveren. Desalniettemin had Diederik het nooit zover mogen laten komen. Zonde want PEC was to dat moment de veel beter voetballende pleog al zat er te weinig daadkracht voorin.

  12. Heel zuur maar PEC heeft dit over zichzelf afgeroepen. Tot aan de penalty controleerde PEC het spel maar speelde wel heel erg vaak terug op Boer in een tergend laag tempo, dan loop je dit soort risico’s. Daarnaast werden er nauwelijks kansen gecreëerd. NAC kwam aan voetballen al helemaal niet toe. Bij 2-0 met 10 man is het al bijna kansloos…jammer, dure punten verspeeld!!

  13. Volgens mij maakte Lurling free kick ook al treuzelde Boer te veel

    En Lurling gaf het gisteren in de uitzending van NAC tv ook ruiterlijk toe.

  14. Wat een zeikerd die Langeler. Pec voetbalde alleen maar achteruit.
    Boer heeft meer ballen aangeraakt dan heel de voorhoede van Pec.
    Terechte nederlaag en zoals jullie zaterdag speelde wordt het nog moeilijk om nacomp. te ontlopen. Gegroet Art en reeel blijven…

  15. @Naccer

    In plaats van je handen dicht te knijpen omdat je 3 punten cadeau kreeg, moet je hier nog iets kwijt. Zal waarschijnlijk wel komen omdat jij ook wel zag dat het spel zich voornamelijk op de helft van NAC afspeelde tot de strafschop en de rode kaart. Doe de groeten aan Bottegin.

  16. Ondanks het meeste balbezit van zwolle moet je vooruit voetballen en dat vergat pec. Nederlaag volkomen terecht. Die lange spits heeft geen bal aangeraakt en Benaon is 1 x in de 16 geweest. Jammer voor zwolle maat winst van Nac is door eigen fout tot stand gekomen. Succes en win voor ons maar van wII. Doe de groeten aan Klaas Drost. Heb ik ooit nog een toernooitje meegespeeld.

Reacties zijn gesloten.