NXTgen wint Robot Strategie & Innovatie Award

Zwolle – NXTgen, het Firtst Lego League team van JenaXL heeft zaterdag tijdens de Beneluxfinale in het Martiniplaza in Groningen de ‘Robot strategie & Innovatie Award’ gewonnen.

jena_1.jpg

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten werden dit jaar opgehangen aan het thema “Senior Solutions”. De jongeren werken in teams om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Dit jaar deden er in Groningen 44 teams uit de Benelux mee. Drie keer hebben de leerlingen van JenaXL de kans gekregen om binnen twee en een halve minuut zoveel mogelijk punten te halen, door een robot opdrachten te laten uitvoeren op een wedstrijdtafel met Challenge missies. Hierbij hebben ze uiteindelijk 282 punten gehaald. Deze score was goed voor een knappe 12e plaats.

jena_2.jpg

jena_3.jpg

Naast de Challenge missies werd het team beoordeeld op de Core-value-presentatie, Project presentatie en de Robot Ontwerp Management presentatie. Het leverde NXTgen uiteindelijk de ‘Robot strategie & Innovatie Award’ op. Het is de prijs waarbij een creatief ontwerp/strategie is gebruikt op het moment dat de Challenge missies opgelost moeten worden. De jury was verrast door de snelle manier waarop hulpstukken op de robot gezet en vervangen kunnen worden. Daarnaast had het ontwerp als enige de mogelijkheid een missie op te lossen waarbij een lus van een hoger gelegen platform gehaald moest worden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer