Man ziet gestolen scooter in garage staan

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari een 36-jarige Zwollenaar aangehouden op verdenking van heling van een scooter.

De politie kreeg rond 02.30 uur de melding dat een 26-jarige Zwollenaar zijn gestolen scooter in een garage bij een man aan de Meppelerstraatweg had zien staan. Toen de agenten gingen kijken, troffen ze inderdaad de gestolen scooter aan. Ook stond in de garage een tweede scooter die als gestolen stond geregistreerd. De 36-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van heling en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De scooter is teruggegeven aan de eigenaar.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Nou ik kreeg t wel ff moeilijk toen ik hem zag,
  Voorkant helemaal kaal,kappen eraf,voorwiel eruit,
  Koplamp en knipperlichten zijn weg…
  en moest hem ook idd zelf ophalen..vaag he
  Ik ben blij dat dader gepakt is,maar of ik nou zo blij
  met de scooter moet zijn


  Maak melding

 2. Kreeg het wel ff moeilijk… het is een scooter, niet je kind. Kom op, het is een gebruiksvoorwerp, en de schade wordt vergoed door de verzekering.


  Maak melding

 3. Waarom ik het moeilijk kreeg? Omdat er heel veel onderdelen missen,
  en de scooter half uit elkaar lag. En ‘jasper’ kan wel zo makkelijk zeggen…
  ‘tis maar een gebruiksvoorwerp’ maar ik heb er wel voor moeten
  werken,en een ander heeft er gewoon met de poten af te blijven.


  Maak melding

 4. Heb je helemaal goed Annetjuh…………ze moeten met hun poten van andermans spullen afblijven!!!!!!!!!
  Of je er nu wel of niet hard voor gewerkt hebt.
  Afblijven…..
  Maarja……..rechtstaat Nederland,die lui lopen zo weer buiten!!!!


  Maak melding

 5. Nou ja,ik was in ieder geval niet voor diefstal verzekerd,
  dus ik hoop dat ik de schade nog kan verhalen op de dader,
  maarja,zal wel een ‘kale kip’ zijn, dus ga er maar vanuit
  dat ik ernaar kan fluiten>:(


  Maak melding

 6. kaalplukken die helers/slopers/daders… je zult jescooter maar nodig hebben om naar he werk te rijden, dat soort criminelen rijdt rond in bmw’s en jij kunt gaan lopen. goed dat ze gepakt zijn, hopelijk moeten ze van de rechter alles vergoeden, het “recht” in nederland vergeet de slachtoffers meestal, en je krijgt zelden schade vergoeding…  Maak melding

 7. -Jasper kun je ergens bewijzen dat er de laatste 10 , 15 jaar zwaarder gestraft word door de rechters? Dacht het niet. Kijk bijv naar wat in Haren gebeurt is en wat die figuren voor straf hebben gehad. En dat jij scooters ondingen vind geeft je nog niet het recht om zo belachelijk te reageren.


  Maak melding

 8. Annetjuh en bb, fijn voor jullie dat jullie in ieder geval je scooter terug hebt!

  Maar je weet nu toch waar dat uitschot woont? Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar de dader kan natuurlijk net zo lang spullen “kwijtraken” totdat je je schade terugverdiend hebt!


  Maak melding

 9. In dit topic gaat het over heling. Ik ben een poosje geleden daarvoor in de CBS-gegevens gedoken. Het blijkt dat er voor heling in de laatste jaren aanmerkelijk lichter bestraft is dan daarvoor. Benji sleept er meteen ook Haren bij. Daar zal vast ook wel ergens van heling sprake geweest zijn, maar volgens mij bedoelt hij dat niet. Volgens de link van _Japser wordt er voor moord en doodslag wel strenger gestraft. Zo’n vraag is wel per delict te beantwoorden (ook nog lastig), maar verder niet.


  Maak melding

Reageer