Movies That Matter in het Fraterhuis

Zwolle – Hoe een beladen verleden iemands toekomst kan bepalen, is de kern van de film ‘The Repentant’ die op dinsdag 12 februari bij Filmtheater Fraterhuis te zien is in het kader van Movies That Matter. Over berouw, nieuwe identiteit en oude geheimen.

Elke maand vertoont het Fraterhuis, in samenwerking met Amnesty International, een bijzondere speelfilm die een gezicht geeft aan mensenrechten. Met inleidingen en debatten, waarbij filmmakers en politici in debat gaan. Op 12 februari is de film ‘The Repentant’ te zien, een prachtig emotioneel drama over een voormalig Algerijnse vrijheidsstrijder die hoopt op terugkeer in de maatschappij. Eind jaren negentig roept de Algerijnse regering een amnestieregeling in het leven. Voormalig islamitische strijders kunnen zich melden als ‘berouweling’. Ook de jonge strijder Rachid (Nabil Asli) besluit zijn wapens neer te leggen. Hij verruilt zijn schuilplaats in de bergen voor een nieuw leven in de stad. Hij begint als barman in een café. Maar dan sluipen de geheimen uit zijn verleden het heden binnen. Langzaam maar zeker brokkelt zijn hervonden identiteit af en neemt zijn leven een dramatische wending.

‘The Repentant’ is alleen te zien op dinsdag 12 februari om 19.45 uur. Het is verstandig vooraf te reserveren via http://www.filmtheaterfraterhuis.nl/. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend

Met ruim 60.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer