Pijnlijke nederlaag in Dieren voor Be Quick

Zwolle – Het zag er na een half uur voetballen nog wel zo goed uit: Be Quick kwam met 0-2 voor, maar zag dat Dieren uiteindelijk toch nog aan het langste eind trok.

Be Quick begint goed aan de wedstrijd en komt door doelpunten van Arie Smit en Frank Oosterhof met 2-0 voor. Niks aan de hand zo lijkt het. Arnie Pot: “Het ging echt prima het eerste half uur. We speelden geconcentreerd en gegroepeerd. Niks aan de hand.” De problemen beginnen als Hiele van Valburg tien minuten voor de rust zijn eerste doelpunt van de middag maakt en Dieren weer terug in de wedstrijd brengt: 1-2.  Er gaat een individuele fout aan vooraf en ook dat zal zich nog herhalen deze middag. Pot: “Je ziet dan met dit soort dingen toch weer dat het een jonge ploeg is. Eerst goed spelen en het dan zo weer weggeven.” Hiele van Valburg maakt in de 50e en 65e minuut ook nog de 2-2 en de 2-3. De Be Quick verdediging  ziet er hierbij niet altijd even goed uit.

In de tweede helft past Be Quick nog wat wissels in en krijgt kansen om weer gelijk te komen. Maar het is een beetje het verhaal van dit seizoen: het munt je valt steeds op de verkeerde kant. Pluspunt van deze middag was de rentree van Bram Horstman, die medio september voor het laatst in het veld stond.

Een pijnlijke nederlaag, maar een blik op de stand leert dat er nog niets verloren is. Punten zijn evengoed zeer welkom. Op 16 februari speelt de equipe van Arnie Pot thuis tegen Hulzense Boys. Deze ploeg uit Nijverdal bivakkeert op de vijfde plaats.

Door : Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer