Dames SV Zwolle handbal winnen van Grol

Zwolle – Na het gelijke spel van vorige week moesten de dames van Zwolle zich herpakken om in eigen huis weer een winst binnen te slepen. Deze week stond de wedstrijd tegen Grol op het programma. De vorige wedstrijd tegen Grol was een zware bevalling en kwamen de dames van Zwolle moeilijk in hun eigen spel. Dat beloofde dit weekend een spannende wedstrijd te worden.

Het startsignaal was gegeven en al heel snel kwam Sanne Carabain met een prachtige openingstreffer. Na 2 minuten spelen wist Zwolle al een voorsprong te pakken van 3 – 0. Door een kleine miscommunicatie wist Grol na 3 minuten toch de bal in het doel van Zwolle te leggen wat de stand op 3 – 1 zette. De dames van Zwolle kwamen met hun snelle spel en goede samenwerking op een mooie voorsprong. De dames van Grol gingen hier snel op in door harder te verdedigen. Dit zorgde ervoor dat Zwolle 2 penalty’s meekregen en die werden er dan ook zuiver ingeschoten door Nienke Reumer. De stand na 10 minuten spelen 6 – 1.

Het welbekende trage moment van Zwolle kwam ook deze wedstrijd weer om de hoek kijken en er werd in de resterende tijd niet veel meer gescoord. Het verdedigen ging wat moeizamer, er werd minder gecommuniceerd waardoor ook Grol tot meer scoren kwam. Zwolle ging de rust in met een voorsprong van 11 – 7.

Na de rust wist Zwolle de voorsprong niet groter te maken dan dat die was. De stand ging redelijk gelijk op, de aanvallen waren mooi en en er werd goed samengewerkt. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd wist Zwolle zich te herpakken en kwamen de snelle aanvallen weer die we van ze gewend zijn. De een na de ander werd in het doel van Grol gelegd en de sfeer in de zaal was goed.

Geen perfecte wedstrijd, maar Zwolle heeft wel haar eigen spel kunnen spelen.
Zwolle wint vandaag in eigen huis met ; 24 – 13  

 

Artikel delen:

Reageer