Turkse vrouwen bezoeken wedstrijd PEC Zwolle

Zwolle – Lachende gezichten in de Goede Doelen Box van Zilveren Kruis Achmea na afloop van de kwartfinale  bekerwedstrijd van PEC Zwolle tegen Heracles Almelo. Niet alleen omdat PEC Zwolle met 3-2 te sterk was voor de Almeloërs, maar vooral vanwege de opperbeste stemming van de gasten; dertig enthousiaste Turkse vrouwen.

turkse_vrouwen.jpg

Op uitnodiging van Driezorg waren vrouwen van de Stichting Turkse Ouderen Zwolle te gast. Voor deze groep oudere vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders is het niet zo vanzelfsprekend om aan activiteiten binnen woonzorgcentrum Driezorg mee te doen. Zo ontstond bij welzijnsmedewerker Micha Baksteen het idee om een keer een speciaal uitje te organiseren voor deze groep. Hij zocht contact met Gea Luttels die, namens Zilveren Kruis, de activiteiten voor de Goede Doelen Box coördineert. En zo werd er een avondje voetbal voor de Turkse dames geregeld. Het werd een hele belevenis! Vrijwel niemand was ooit bij een voetbalwedstrijd, laat staan in een voetbalstadion geweest. En dan ook nog te gast in een echte VIP-box, waar voorafgaand aan de wedstrijd nog snel een bezoekje werd gebracht door Mustafa Saymak. “De dames vonden het fantastisch”, vertelt Pia Bos, welzijnsmedewerkster bij Driezorg. “Eerst lekker genieten van een heerlijk buffet en daarna, voorzien van PEC Zwolle-sjaal, de tribune op. Bij elk doelpunt werd er volop meegejuicht. Helemaal geweldig.”

De dames werden nog enthousiaster toen een kwartier voor tijd ‘hun held’ Mustafa het veld in kwam. En ook al ontbrak bij de meeste gasten enige vorm aan voetbalkennis, het mocht de pret niet deren. Iedereen had een leuke avond en daar draait het om in de Goede Doelen Box.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Hier heb ik een dubbel gevoel bij; leuk uitje voor deze Turkse vrouwen, maar zullen ze ooit weer in het voetbalstadion mogen / komen?


  Maak melding

 2. De vraag is in mijn ogen meer, of ze van hun man / familie wel naar het stadion mogen? In ieder geval niet alleen. Het is ze een worst voorhouden, en dat is best kwalijk te noemen.

  Ik wil best verder gaan:
  Indien nu een groep Turkse vrouwen structureel naar de wedstrijden zouden willen, dan ben ik bereid tot oprichting van een stichting voor deze dames.


  Maak melding

 3. Ze hebben nauwelijks inzicht in het spel, lees ik. Vraag me af of ze van plan zijn vaker te gaan. Dit is gewoon een leuk uitje voor de dames geweest met als doel de drempel voor activiteiten in woonzorgcentrum Driezorg te verkleinen. Er zijn wel meer redenen te bedenken dat die drempel kennelijk hoog is dan alleen een verbod door hun mannen/families.
  Goed initiatief en zo te zien heeft de groep volop genoten. En PEC nog gewonnen ook!


  Maak melding

 4. Ik denk dat het helemaal niet slecht gesteld is met de Turkse vrouwen in Zwolle. Zwolle heeft voornamelijk moderne, geïntegreerde Turken.


  Maak melding

 5. Wat een gezeur hier ik geloof niet dat deze Turkse dames zo onderdrukt zijn als menigeen denkt hier.En zeker niet zoals gezegd wordt dat ze straks niet meer alleen naar de voetbal mogen van hun mannen.De Turkse mensen zijn in onze stad heel goed geintregeerd en hebben zich heel goed aangepast het zijn heel vriendelijke gastvrije mensen .Een beetje respect is hier wel op zijnplaats voor deze mensen


  Maak melding

 6. Ik vind dat het tijd wordt voor bepaalde groep mensen om eens naar buiten te gaan en zien wat de realiteit is, om zo maar wat te roepen over deze mensen zonder te weten hoe deze mensen leven is heel kort door de bocht, wij als nederlanders kunnen nog veel van deze mensen leren,aller eerst respect en gastvrijheid, om ze zo negatief af te schilderen dat verdienen deze mensen niet en degene die dat zegt is respectloos,ik schaam mij diep door bepaalde nederlanders met hun vooroordelen zonder enige kennis. Mensen (turken) ik heb wel respect voor jullie. Dat mag ook gezegd worden.


  Maak melding

Reageer