Belastingcursus bij Sociaal Raadslieden

Zwolle – De Kern Maatschappelijke Dienstverlening organiseert dit jaar weer een gratis belastingcursus. Na een korte uitleg over de aangifte, vullen de cursisten onder begeleiding van Sociaal Raadslieden, zelf hun eigen belastingformulier in. De cursus is bedoeld voor mensen uit Zwolle met een laag inkomen.

De insteek van de cursus is heel praktisch: in één bijeenkomst van 2 uur krijgen deelnemers een korte toelichting op de belastingaangifte. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag met het invullen van de eigen aangifte. Als deelnemers vastlopen, kunnen ze direct hulp vragen aan één van de raadslieden. Aan het einde van de bijeenkomst worden alle aangiftes gecontroleerd en worden vervolgens verstuurd naar de Belastingdienst. Mensen zijn vaak bang dat ze een foutje maken met het invullen van de belastingaangifte en dat ze dan een aanslag moeten betalen. De kracht van het team Sociaal Raadslieden van De Kern is dat ze deze mensen gratis en laagdrempelig advies kunnen geven. Een cursist van vorig jaar: “De cursus is prima te doen voor een leek. Ik zag erg op tegen het zelf doen van mijn aangifte, maar met behulp van de Raadslieden was het een fluitje van een cent.”

Informatie en aanmelden

De cursus bestaat uit één bijeenkomst van 2 uur op 21 maart 2013 bij De Kern aan het Straussplein 5 te Zwolle. Om deel te kunnen nemen aan de cursus is het noodzakelijk dat deelnemers Nederlands kunnen lezen en schrijven en dat zij met een computer om kunnen gaan. Belangstellenden kunnen zich tot 22 februari 2013 aanmelden via de site van De Kern; www.stdekern.nl. Aanmelden kan alleen via de site.

Artikel delen:

Reageer