PEC Zwolle Vrouwen op bezoek bij G-sporters

Zwolle – Nadja Olthuis en Yvette van Daelen, beide voetbalsters bij PEC Zwolle Vrouwen, gaan dinsdag 5 februari meedoen aan een bijzondere voetbalactiviteit die bedoeld is om studenten te laten ervaren hoe het is om te sporten met een functiebeperking. Tussen 11.00 en 14.00 uur worden in het atrium van Windesheim verschillende activiteiten voor deze sporters georganiseerd met als belangrijkste doel: ervaren dat je, ook als je een beperking hebt of krijgt, zeker nog wel kunt sporten!

Om 11.00 uur wordt het startschot gegeven voor een paar uur lekker sporten. Er is onder andere een pannakooi aanwezig waarin vier mensen het, onder begeleiding van een ervaren coach, tegen elkaar opnemen. Maar daarbij worden ze wel voorzien van een ‘beperking’, wat het voetballen lastiger maakt. Dat wordt nog een hele uitdaging voor de PEC Zwolle Vrouwen! Wilt u ook ervaren hoe het is om te sporten met een beperking? Dat kan! Iedereen mag meedoen en deelname is gratis. De activiteiten worden georganiseerd door SCHIB, zij zijn op Hogeschool Windesheim de verantwoordelijke organisatie die opkomt voor studenten met een studie- of functiebeperking. En hoe kun je dat beter doen dan wanneer je zelf ook zo’n beperking hebt?

Guus Puylaert, werkzaam bij SCHIB: ,,Sinds enige jaren maken wij ons steeds bekender op Windesheim. Onze doelen zijn om Windesheim te adviseren in de toegankelijkheid en om studenten met ‘bagage’ zo efficiënt mogelijk door hun studietijd heen te helpen komen. Samen met MACS Moves organiseren wij deze activiteit. We willen mensen laten ervaren dat je, ondanks een coördinatieprobleem, nog steeds fantastisch kunt sporten. Een beperking hoeft mensen niet te beperken in hun mogelijkheden!"

PEC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.
Artikel delen:

Reageer