Carnaval in de Voorstraat dit jaar alleen binnen

Zwolle – Eigenlijk is hij niet meer weg te denken uit het Sassendonkse Carnaval en toch komt hij er dit jaar niet: De overkapping in de Voorstraat. Dit jaar wordt carnaval binnen in de cafés gevierd. Het zou de zesde keer worden dat Timeless, Bloopers en Het Vliegende Paard samen de Voorstraat zouden overkappen. Helaas hebben de cafés gezamenlijk moeten besluiten om hier dit jaar vanaf te zien. Waarom? Eigenlijk vanwege het succes. De laatste jaren werd het zo druk dat er dit jaar tal van extra veiligheidsmaatregelen genomen dienden te worden.

car_3-1.jpg

“Er is uitvoerig overleg geweest met de gemeente en de hulpdiensten, maar uiteindelijk hebben we moeten concluderen dat de veiligheidsmaatregelen een indeling noodzakelijk maakten die niet voldoet aan onze wensen met betrekking tot werkzaamheid en het beeld dat wij met het feest voor ogen hebben. Daarnaast is het carnaval buiten door de benodigde faciliteiten altijd al een zeer kostbaar evenement en door de extra maatregelen is het geheel financieel niet meer haalbaar”, aldus het Veurströateheinekenhuus. Met pijn in het hart nemen ze daarom (dit jaar) in de Veurströate afscheid van hun geliefde overkapping, maar zeker niet van het carnaval! Het Veurströateheinekenhuus bestaat nog steeds, maar nu alleen met binnenactiviteiten.

De activiteiten die buiten plaatsvonden zijn zoveel mogelijk naar binnen verplaatst. Het feest op de “Moandagmiddag” zal dit jaar in “De Tent” op het Grote Kerkplein plaatsvinden. In het Vliegende Paard vieren ze carnaval van vrijdag t/m maandag en vanaf zaterdag serveren ze daar een zeer uitgebreid en onbeperkt carnavalsbuffet. Voor een overzicht van de activiteiten kunt u kijken op www.veurstroateheinekenhuus.nl.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Nou echt he azijnzeikerds.. zo is er overal wel weet wat om over te zeiken..

  Ik ben zelf totaal geen carnaval vierder.. maar vind het erg leuk dat het wel in onze stad kan.. en loop niet te zeiken dat ze hen rommel zelf moeten opruimen.. ze zuipen genoeg weg om dat weer te financieren.. :D:D ik zou zeggen.. NOG MEER CONFETTI EN AFZETTINGEN speciaal voor emiel en japser… alvast succes gewenst 🙂


  Maak melding

 2. als je een papiertje op de grond gooit, kost dat 35 euro boete, maar als je verkleed bent kun je zo de bende van je afgooien? dat is geen zeiken, dat is gewoon belachelijk, die troep die ze achterlaten na de optocht.


  Maak melding

 3. wat een zwakke reacties.elk weekend laat de jeugd massa,s rotzooi achter na een weekendje stappen.gaan ze de carnavalsvierders aanvallen die maar 1 weekendje in het jaar feest hebben.carnaval niet meer in de voorstraat( buiten wel teverstaan) is het einde van gezellig samen carnaval vieren in sassendonk.zwaar kloten. en nog eens kloten.


  Maak melding

 4. Ik heb niks met carnaval, maar wou ff kijken bij de muziek die buiten altijd speelde maar is nu blijkbaar binnen in cafés en daar kom


  Maak melding

 5. Typisch -Jasper moet persé door de Voorstraat kunnen. Kan niet een paar dagen over de melkmarkt gaan. Wat een pieperd is het ook. Hij heeft overal wel wat over te zeiken.


  Maak melding

 6. Ja, min mannetje. Loze opmerkingen plaatsen waarmee hij alleen maar de boel op wilt jutten. Vroeger had je ook van die mannetjes, grote bek, maar als het er op aan komt:D

  Ontopic: het is niet mijn feest, maar vind het mooi dat mensen hier het hele jaar naar toeleven en er hun best voor doen om orgineel met humor zich te presenteren. Jammer voor hun dat de voorstraat niet gebruikt kan worden. Ik vermijd de stad toch dus dan mogen ze van mij de hele stad wel overnemen voor die paar dagen.


  Maak melding

 7. Bericht door weetikwel, op 4 februari 2013 om 19:42
  Je zeker niet in als je niet verkleed ben of mag je der ook zo in?? Wie kan me dat vertellen?

  Zou niet weten waarom je er niet in mag? Zeker overdag. Iedereen “viert”carnaval op zijn eigen manier. Zou me zelf in me gewone kloffie tijdens carnaval niet zo op mijn gemak voelen. Maar zou niet weten wie en waarom ze je kunnen weigeren om naar binnen te gaan.


  Maak melding

 8. Ik herinner mij gewoon vanuit eerdere jaren dat als je bijv. van de docter naar de pul of zo wil, dat dat gewoon lastig gaat. Zeker als je helemaal niks met carnaval hebt, en je je licht ergert aan die ongein. Voor mijzelf maakt het niet uit, ik mijd de stad wel (sterker nog, ik ga lekker boarden), maar voor anderen die er net zo over denken is het wel fijn dat er een stukje terug wordt gegeven aan de niet-carnavalvierder. Het is al op zoveel plaatsen in het centrum 🙂

  Enneh, 1stejohn, waar haal je de grote bek, als het erop aankomt opmerking vandaan. Je kent mij niet.


  Maak melding

 9. @_japser

  Ook jij hebt recht op een eigen mening/reactie.

  Ik vind het is alleen jammer dat die vaak zo negatief zijn en vol van vooroordelen.

  Gun iedereen zijn eigen feestje.

  p.s.: Café de Pul is trouwens een carnavalscafé…


  Maak melding

 10. Wat een gezeur weer van die @jasper eh japser, hij is er zelf niet eens met de carnaval en maakt zich zgn druk om mensen die niet van carnaval houden. Moet je is kijken hoeveel mensen er langs de Assendorperstraat staan tijdens de optocht. Gun iedereen toch gewoon zijn feestje en loop niet zo te klagen. Eens met ELRey


  Maak melding

 11. Stelletje zeikerds. Stel je toch eens voor dat duizenden mensen een gezellig weekend hebben…
  Leven en laten leven. Hou je niet van carnaval dan zijn er in de binnenstad nog genoeg gelegenheden waar je je vermaken kan.
  Alaaf !


  Maak melding

 12. Ik heb dr ook niks mee, maar gun ieder zijn feestje. Ook tjapster. Leven en laten leven.

  Ach wie weet zet ik wel een foute bril op, scheer mn kop kaal en trek ik m’n Aussie weer ’s aan. 😉


  Maak melding

 13. Idd,

  ach we kennen we je beter dan je denkt japster. Tussen al je negatieve berichten zien we een eenzaam ongertje dat graag aandacht wilt. Zo ook je kleine voetnoot dat je lekker gaat boarden. Laat ik dan de eerste zijn die je een leuke vakantie met je ouders wenst. Zal wel fijn zijn even lekker in de sneeuw na al drukke schoolweken(cito toets enzo).

  ontopic:

  is er al wat bekend over de optocht?


  Maak melding

 14. De werkelijke reden is dus dat de uitbaters er niet goed aan verdienen, erg jammer, want Carnaval hoort ook op straat gevierd te worden. Horeca-ondernemers beginnen net kruideniers te worden. Bakken met geld naar binnen tikken met Carnaval, een extra investering om het feest nog leuker te maken kan er niet af.


  Maak melding

 15. @Stadshagenees:
  Mwah, ik denk dat het een combinatie is:
  maar uiteindelijk hebben we moeten concluderen dat de veiligheidsmaatregelen een indeling noodzakelijk maakten die niet voldoet aan onze wensen met betrekking tot werkzaamheid en het beeld dat wij met het feest voor ogen hebben. Daarnaast is het carnaval buiten door de benodigde faciliteiten altijd al een zeer kostbaar evenement en door de extra maatregelen is het geheel financieel niet meer haalbaar
  Ik vermoed dat ze een ‘deur’beleid moesten gaan voeren. Daardoor heb je minder mensen binnen dan er willen zijn, en je hebt mensen bij de ‘deur’ nodig. Kost meer ja, maar klopt ook niet met het open beeld.


  Maak melding

 16. Jammer, Carnaval vier je juist ook op straat. Ik ga zelf niet maar gun een ander zeker wel zijn feestje, zouden meer mensen moeten doen….


  Maak melding

 17. Ah come on, ik zeg nergens dat ik mensen niet het carnaval gun. Moeten ze lekker zelf weten. Het is alleen wel zo prettig dat anderen daar zo min mogelijk overlast van hebben. Dus wel feesten, lawaai maken, plezier maken, maar niet de stad met de troep laten zitten (was vorig jaar volgens mij niet de bedoeling met de schoonmaakprins) of 5 dagen lang de boel blokkeren.


  Maak melding

 18. Pffff Japser…
  Excuses voor de overlast die de carnavalvierders veroorzaken terwijl jij je van de ene “gezellige” kroeg naar de andere verplaatst.
  Eigenlijk moeten ze dat ook gewoon verbieden, stel je voor dat het ten koste gaat van jou pleziertjes en je boarden.
  Het wordt hoog tijd dat die duizenden mensen die 4 gezellige dagen hebben eens wat meer rekening houden met de gevoelens van Japsertje.
  En dan zijn er ook nog mensen die het in hun hoofd halen om te zeggen dat je dan maar via de Melkmarkt moet lopen. Wat denken ze wel niet ?
  Als ik je tijdens de carnaval tegenkom krijg je van mij een Fristi en een frikadel om het goed te maken.


  Maak melding

 19. @Erwin kan het niet beter verwoorden:D. Een reactie krijg je nu niet meer van Japster. Hij kan er namelijk niet tegen als iemand anders bijdehand-ter is dan hem. ‘ken’ hem wel wat langer dan vandaag onze Jasper uit Assendorp.  Maak melding

 20. Excuses aanvaard Erwin. De Fristi en frikadel, hoewel zeer gewaardeerd, zul je zelf moeten consumeren, ik ben van het weekend niet in de binnenstad 🙂


  Maak melding

 21. Bericht door _japser, op 6 februari 2013 om 12:31
  Excuses aanvaard Erwin. De Fristi en frikadel, hoewel zeer gewaardeerd, zul je zelf moeten consumeren, ik ben van het weekend niet in de binnenstad

  Bericht door _japser, op 6 februari 2013 om 12:28
  Ik ben er zaterdag nog

  Valt zaterdag buiten het weekend?  Maak melding

Reageer