CSV Ichthus viert verjaardag met feestweek

Zwolle – De Christelijke Studentenvereniging Ichthus wordt deze week 31 jaar, en dat viert de vereniging uitgebreid. De hele week zijn er allerlei feestelijke activiteiten, met als hoogtepunt een gala dat donderdagavond plaatsvindt. Voorzitter Else Huls vindt de feestweek een belangrijk onderdeel van de verenigingsagenda: “We leren elkaar nu ook op een heel andere manier kennen, dat werkt echt samenbindend.”

foto_gala.jpg

Naast het gala is er elke avond iets te doen bij Ichthus. De Geestelijke Interactieve Gezamenlijke Avond (GIGA) die dinsdagavond plaatsvindt, is een onderdeel dat meerdere keren per jaar terugkomt. Afgelopen dinsdag stond de GIGA natuurlijk in het teken van de verjaardag van Ichthus. Huls: “Voor mijzelf is de GIGA het belangrijkste onderdeel van de feestweek. Als vereniging danken we God voor ons bestaan en we aanbidden Hem om wie Hij is in ons leven.”

Feestactiviteiten

De andere activiteiten, zoals de borrel in Het Vliegende Paard en de spelletjesavond die vrijdagavond plaatsvindt, vormen ook een belangrijk onderdeel van het programma deze week. Wat de belangrijkste activiteit van deze week is, verschilt volgens Huls per persoon. “Samen met elkaar thuis zijn, spelletjes doen, het gezellig hebben, dat zijn allemaal dingen die Ichthus kenmerken. Voor mij persoonlijk is de GIGA erg belangrijk, omdat ik me er dan opnieuw van bewust wordt waarom wij samen een vereniging zijn.” Tijdens de GIGA was er een spreker die vertelde over ‘De Weg’. Dit is ook één van de speerpunten van het beleid van bestuur Huls. “Ik vond de toespraak verhelderend, ik werd echt even opnieuw aan het denken gezet: op welke weg zit ik eigenlijk, ga ik wel de goede kant op? Gaan wij als vereniging de goede kant op?”

Rooskleurige toekomst

Het afgelopen jaar was niet in alle opzichten makkelijk voor bestuur Huls. “Om persoonlijke redenen hebben twee bestuursleden hun functie eerder neergelegd, dat heeft behoorlijk wat impact gehad. Gelukkig zijn wij als overgebleven bestuursleden meer dan ooit gemotiveerd om onze taak goed te volbrengen. We worden enorm gesteund door elkaar, door de vereniging en door God.”

Voor de toekomst hoopt Huls dat Ichthus haar focus blijft leggen op de Bijbelstudie. “Als Ichthianen God en elkaar beter leren kennen, dat moet de kern blijven van Ichthus.” Hoewel steeds minder studenten kiezen voor een studentenvereniging, heeft Huls een positieve visie op de toekomst. “Bij Ichthus is het mogelijk om aan de activiteiten deel te nemen naast je studie, je hoeft geen studievertraging op te lopen. Ichthhus is een verrijking van je studententijd.”

Een onvergetelijke tijd!

Ichthus is een christelijke interkerkelijke studentenvereniging die momenteel zo’n 65 leden telt. De vereniging wil studenten een veilige en bovenal gezellige plek bieden. Ichthus helpt studenten om te groeien in hun geloofsleven en vriendschappen op te bouwen, zodat ze een onvergetelijke studententijd kunnen hebben.

Artikel delen:

Reageer