Marieke Brouwers exposeert in Biebcafé

Zwolle – Van 5 februari tot en met 1 maart exposeert Marieke Brouwers met haar werk in het Biebcafé van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie ‘Kleurrijk in het leven’ bestaat uit een serie eigentijdse schilderijen, die gekenmerkt worden door dikke lijnen en uitbundige kleuren. Zaterdag 9 februari geeft de kunstenares een toelichting op haar expositie.

kleurrijk_in_het_leven.jpg

Volgens Marieke Brouwers begint schilderen met een gevoel. Dan volgt het denkproces waarbij zij zich laat leiden door kleuren en vormen. Marieke Brouwers combineert beelden, bijvoorbeeld op tv of in de natuur, met de kleur die als basis wordt genomen. De kunstenares maakt gebruik van gemengde technieken: een ondergrond bestaande uit in elkaar overlopende kleuren, dikke lijnen, voornamelijk abstract. Haar werk bestaat uit frisse, grote schilderijen. Elk schilderij is uniek, verschilt van figuur, intensieve kleurcombinaties, basiskleur, ontwerp, samenstelling en afmetingen. Marieke’s idee is niet steeds hetzelfde met een tintje anders, maar steeds iets anders, waar een tikje van hetzelfde in terugkomt.

 

Marieke Brouwers

Schilderen begint voor Marieke Brouwers als hobby rond haar 20ste. Zij ziet zichzelf als een enigszins geschoolde autodidact, die niet bang is om kleur te gebruiken en op zoek te gaan naar het onbekende! Haar passie voor schilderen is altijd aanwezig, maar na een aantal jaren verdwijnt de hobby naar de achtergrond door een fulltime baan in de commerciële dienstverlening. Tijdens haar zwangerschapsverlof pakt de kunstenares de kwast weer op en begint de periode van ‘kinderkamerkunst’, gevolgd door een periode van experimenteren.

Meer informatie is te lezen op www.kleurrijkschilderij.nl.

Kunstenaar aan het woord

Zaterdag 9 februari geeft Marieke Brouwers tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op haar werk en gaat met belangstellenden in gesprek over haar schilderijen. De entree is gratis.

De expositie ‘Kleurrijk in het leven’ is tot en met 1 maart gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Artikel delen:

Reageer