Expositie op basisschool de Werkschuit

Zwolle – Donderdag 7 februari a.s van 14.00-15.00 uur wordt er in de “ De Werkschuit” ( Openbare Basisschool aan de Rijnlaaan 200 in de wijk de AA-landen) een expositie gehouden over creativiteitsontwikkeling bij kinderen uit groep 5 & 6.

Jan Balt, geen onbekende van kunstminnend Zwolle, heeft een “pilot” gehouden voor juist deze groep van jonge kinderen. Hij heeft al jaren lang een visie waarbij hij heel graag aan de wortel van de kunst wil werken. Waarbij de didactische uitgangspunten zijn : punt, lijn, vorm, kleur & verhaal die gedurende het proces ontstaat vanuit de waarneming. De resultaten zijn bevredigend en leerzaam te noemen aldus Jan Balt. Jan Balt is al jarenlang een actief lid van Pallet in Zwolle, hij is als docent opgeleid aan Windesheim en heeft jarenlange ervaring met het omgaan van kinderen. De bedoeling is dat het kind hierdoor wordt aangezet om door te gaan met het ontwikkelen van zijn eigen hedendaagse beeldende vermogen. De combinatie van tekenen en schilderen en omgaan met leerlingen is voor hem een uitdaging en hij heeft er zichtbaar plezier in.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het is een heel goede zaak dat Jan Balt werkt aan de eigen ontwikkeling van de creativiteit van het kind. Dit is belangrijk genoeg om zijn werken met kinderen meer ruchtbaarheid te geven.
    Meer bekendheid dus!!!!    Maak melding

Reageer