Meer genieten van de Milligerplas in Stadshagen

Zwolle – Bewoners van Stadshagen kunnen vanaf april dit jaar meer genieten van de Milligerplas. In samenspraak met de omwonenden pakt de gemeente Zwolle de verslechterende beeldkwaliteit van het keienstrand aan. Om het strand aantrekkelijk te maken wordt de keienstrook van de Milligerplas verkleind. Dit vindt plaats door de watergrens richting de kade op te schuiven. De aanpassing zorgt bovendien ervoor dat het keienstrand minder onderhoud nodig heeft.

Het keienstrand aan de zuidkant van de Milligerplas vergde een steeds intensievere vorm van onderhoud. De beeldkwaliteit is achteruit gegaan door de toenemende onkruidgroei en het verlies van keien. Het onkruidvrij houden werd sterk bemoeilijkt door de slechte toegankelijkheid van het strand. Omwonenden hebben zich in 2010 verenigd en hun ongenoegen geuit over de beeldkwaliteit. De gemeente Zwolle voerde direct een onderzoek uit naar alternatieve behandelingsmethoden en/of inrichtingsmogelijkheden. Met de omwonenden is gekozen voor de meest aantrekkelijke variant die bestaat uit het optrekken van de waterlijn richting de kademuur waardoor de keienstrook wordt verkleind.

Werkzaamheden

De aanpassingen van het keienstrand vinden van februari tot en met maart plaats door firma Hoogeboom Raalte BV. De werkzaamheden betreffen het uitvoeren van grondwerken, het verkleinen van het keienstrand door het opnemen en hergebruiken van de steenbestorting. Daarnaast wordt het bestaande gazon bewerkt en opnieuw ingezaaid. De activiteiten vinden plaats buiten de boulevard vanaf de waterzijde.

Minder onderhoud

Met het verkleinen van de keienstrook van de Milligerplas wordt het te onderhouden gebied van het strand met driekwart verkleind. Dit levert een structurele besparing op voor het beheer en onderhoud van de Milligerplas.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ennnn wat heeft het ons gekost? Een ambtenaar die jaren geleden de veel te grote stenen heeft besteld ipv een.kiezelstrand??
    Is hij of zij afgerekend op zijn fouten? Of aan het klagen over het salaris in.het bedrijfsleven die wel meer verdienen maar waar zo’n fout ook einde oefening is!    Maak melding

Reageer