BV Be Quick ’28 start met rolstoelbasketbal

Zwolle – Basketbalvereniging Be Quick ’28 gaat in Zwolle van start met rolstoelbasketbal. Er was al enige tijd voldoende animo, maar vanwege het ontbreken van een trainer kon er niet worden gestart. Die trainer is inmiddels gevonden en de eerste training staat dinsdag 26 februari van 19.45 tot 21.00 uur op het programma. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om gratis en vrijblijvend vier keer mee te trainen tijdens de basketbalweken.

sportevent_6.jpg

“Het is mooi om te zien dat partijen in en rondom Zwolle de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk dit initiatief op te pakken”, vertelt Loes Boetes van SportService Zwolle, die in een vroeg stadium om de tafel zat met De Vogellanden en het regionaal overleg aangepast sporten. “Op deze manier krijgt het breed draagvlak en dat is voor de continuering erg belangrijk.” Bram Vermeer van Be Quick ’28 is namens de vereniging direct betrokken geweest bij de opstartfase. “Be Quick’28 was meteen enthousiast toen het verzoek kwam om weer met rolstoelbasketbal te starten. We willen gaan starten met een team voor volwassenen, maar bij voldoende animo ook met kinderen. Tijdens onze basketbalweken kan iedereen langskomen om het rolstoelbasketbal zelf te ervaren.”

Vermeer vervolgt: “Rolstoelbasketbal is een aantrekkelijke sport om te zien, het is snel en dynamisch. Dat het Nederlandse damesteam in Londen de bronzen plak wist te veroveren heeft de sport veel goed gedaan. Rolstoelbasketbal is ook erg uitdagend voor oud-basketballers die vanwege een blessure niet meer staand kunnen basketballen.” Met ingang van 26 februari wordt er elke dinsdag getraind in de sporthal van het Deltion College. Er staan sportrolstoelen klaar om uit te proberen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Loes Boetes van SportService Zwolle: 038-4236686 of l.boetes@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer