Deltion en Frion scholen postbodes succesvol om

Zwolle – Precies twee jaar geleden ontstond een bijzondere samenwerking tussen Post NL, Frion en Deltion. Vijftien postbodes die toe waren aan een nieuwe uitdaging, kregen een werkplek aangeboden bij Frion, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.  Zij volgden de bijbehorende opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg bij Deltion. Op maandag 11 februari ontvangen twaalf van deze oud-postbodes hun diploma.

“Het is niet niks,” vertelt Ans Borghuis, lerares MMZ bij Deltion. “Sommige postbodes werkten al 25 jaar in dezelfde functie. Maar ik ben supertrots op deze mannen en vrouwen. Ze hebben een baan bij Frion en een diploma MMZ.” Voor de oud-postbodes was het niet alleen een leerproces in het nieuwe vakgebied. Ook op persoonlijk vlak zijn ze gegroeid. Ans: “Van een zelfstandige baan en werken met producten, leerden ze omgaan met een team en werken met mensen.” Diploma

Met het diploma op zak, zijn de oud-postbodes gegarandeerd van een baan bij Frion. De uitreiking van het diploma vindt plaats in de campus van Deltion op maandag 11 februari om 19.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Vind je het niet bijzonder dan dat 15 postbodes zijn omgeschoold naar een heel ander beroep en ook een baangarantie hebben? Voor deze mensen iig nieuw perspectief. En uiteraard hoop ik dat al die anderen ook ander emplooi vinden.


    Maak melding

Reageer