PEC Zwolle Vrouwen sporten met een beperking

Zwolle – Nadja Olthuis en Yvette van Daelen, beide voetbalsters bij PEC Zwolle Vrouwen, deden dinsdagmiddag mee aan een bijzondere voetbalactiviteit die bedoeld was om studenten te laten ervaren hoe het is om te sporten met een functiebeperking. Er werden deze middag in het atrium van Windesheim verschillende activiteiten voor deze sporters georganiseerd met als belangrijkste doel: ervaren dat je, ook als je een beperking hebt of krijgt, zeker nog wel kunt sporten!

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_02.jpg

Er was onder andere een pannakooi aanwezig waarin vier mensen het, onder begeleiding van een ervaren coach, tegen elkaar opnemen. Maar daarbij werden ze wel voorzien van een ‘beperking’, wat het voetballen lastiger maakte. Dat was een hele uitdaging voor de PEC Zwolle Vrouwen! Ook andere geïnteresseerden konden meedoen en ervaren hoe het sporten met een beperking is. De activiteiten werden georganiseerd door SCHIB, zij zijn op Hogeschool Windesheim de verantwoordelijke organisatie die opkomt voor studenten met een studie- of functiebeperking.

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_01.jpg

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_03.jpg

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_04.jpg
Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Guus Puylaert, werkzaam bij SCHIB: ,,Sinds enige jaren maken wij ons steeds bekender op Windesheim. Onze doelen zijn om Windesheim te adviseren in de toegankelijkheid en om studenten met ‘bagage’ zo efficiënt mogelijk door hun studietijd heen te helpen komen. Samen met MACS Moves organiseren wij deze activiteit. We willen mensen laten ervaren dat je, ondanks een coördinatieprobleem, nog steeds fantastisch kunt sporten. Een beperking hoeft mensen niet te beperken in hun mogelijkheden!"

PEC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_05.jpg

05-02-2013_schib_studeren_met_beperking_hs_windesheim_06.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)