Politie betrapt fietsende dief

Zwolle – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 5 februari op de Bisschop Willebrandtlaan in Zwolle een 31-jarige man uit Zwolle aangehouden met inbrekersgereedschap.

De politie hield de man ’s nachts staande, omdat zijn fietsverlichting het niet deed. Bij controle van de fiets vonden de agenten in de fietstassen inbrekersgereedschap. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. idd Bernard, de man is betrapt op fietsen, terwijl zijn verlichting het niet deed.

  Mijnheer, uw verlichting doet het niet.
  Sorry agent, wist ik niet, fijn dat u ’t zegt. Ik heb daarvoor altijd gereedschap bij me…..
  Aha, dan bent u een fietsende dief:o


  Maak melding

 2. Bijvoorbeeld een koevoet bij je hebben is misschien verdacht maar volgens mij niet verboden. Hij kon alleen maar bekeurd worden voor het fietsen zonder licht.


  Maak melding

 3. Ben blij dat de politie optreedt!

  Aantal inbraken is ongekend hoog en gaat gepaard met grof geweld.

  We worden constant in de gaten gehouden door het inbrekersgajes.

  !!!Wees allen daar goed van doordrongen en neem u maatregelen!!!  Maak melding

 4. Mwuah. Als ze vermoeden dat de fiets gestolen is, kan het geen kwaad dit even te checken. Als er geen bewijs wordt gevonden dat de fiets gestolen is, zal er wel geen proces verbaal uit worden geschreven afgezien van de fietslicht boete?


  Maak melding

 5. Het is natuurlijk doodnormaal om ’s nachts met een breekijzer/koevoet, zaklantaarn, handschoenen ed door een wijk te fietsen. Als ik iemand met een mitrailleur zie lopen denk ik ook niet die is zeker aan het paintballen.


  Maak melding

 6. Nou ik vraag mij eerder af of de politie zo maar in de fietstassen mag kijken zonder dat daar aanleiding toe is. Zou het zelfde zijn als wanneer je bekeurt word op snelheid je hele auto overhoop wordt gehaalt. Wie weet vinden ze wel een schroevendraaier  Maak melding

Reageer