OB tweede bij Passief Bouwen Award

Zwolle – Dinsdag zijn de winnaars bekend gemaakt voor de ‘Passief Bouwen Award.’ Openbaar Belang was genomineerd met het project ‘Binnengasthuizen’. Het was in de categorie ‘Renovatie’ een close finish. Woonveste nam uiteindelijk de Award mee naar huis. De uitreiking werd gehouden tijdens de Bouwbeurs in Utrecht, een initiatief van Stichting PassiefBouwen.nl.

12-06-2012_renovatie_woningen_binnen_gasthuis_02.jpg

Volgens juryvoorzitter, Chris Zijdeveld, van de stichting Passiefbouwen.nl was dit de moeilijkste categorie om tot een eindoordeel te komen: “Alle genomineerde projecten tonen op overtuigende wijze aan dat er in de bestaande bouw uitstekend passief gerenoveerd kan worden, ook bij complexen met een monumentaal karakter. De jury had het liefst drie awards toegekend. De uiteindelijke keuze is gevallen op de projecten in het Brabantse Nieuwkuijk en Haarsteeg, omdat die laten zien dat bij gelijksoortige complexen een grote variatie mogelijk is en de gekozen aanpak op zeer grote schaal tot navolging kan inspireren”.

Over de Binnengasthuizen

Het project ‘Binnengasthuizen’ had wel het hart van de jury gestolen door de bijzondere prestatie die is geleverd. De juryvoorzitter over het project: “Dat passief renoveren ook voor complexen met een monumentaal karakter mogelijk is, wordt bij dit complex meer dan overtuigend bewezen. Woningen die al bijna een eeuw oud zijn kunnen door deze indrukwekkende sprong voorwaarts weer eeuwen mee. Een prachtig complex heeft veel extra toekomstwaarde gekregen.”

Marije Mook, projectmanager bij Openbaar Belang is erg trots op deze prestatie, gisteren nam ze op de Bouwbeurs de bloemen hiervoor in ontvangst. “Het is prachtig dat we landelijk worden gewaardeerd voor ons project Binnengasthuizen. We wisten dat de revitalisatie van Binnengasthuizen bijzonder is: een beschermd stadsgezicht, sociale huurwoningen, die passief gerenoveerd zijn in een bijzonder korte tijd. Toch zijn we tijdens de voorbereidingen van het project niet zo mee bezig geweest hoe de buitenwereld hier tegenaan kijkt. Wij wilden een zo goed mogelijk project realiseren voor de bewoners met toekomstgerichte duurzaamheidsmaatregelen. Dat dit uiteindelijk leidt tot landelijke waardering met de Passief Bouwen Award is wel erg bijzonder ”, aldus Mook.

Artikel delen:

Reageer