Pluk van de Petteflet Natuur- en landschapsprijs

Zwolle – Ben jij de nieuwe Pluk van de Petteflet? Of ken je er één? Doe dan mee met de Overijsselse voorronde voor de Pluk van de Petteflet Natuur- en landschapsprijs van Natuur en Milieu Overijssel. Iedereen met een idee of project om natuur en landschap in zijn omgeving vooruit te helpen kan meedoen.

De provinciale winnaar ontvangt van Natuur en Milieu Overijssel € 500,= en een beeldje van Pluk van de Petteflet. Bovendien nomineert de provincie de Overijsselse winnaar voor de landelijke Plukprijs, die bestaat uit een bedrag van € 3.000,= om het idee of project uit te voeren en een set unieke litho’s van Fiep Westendorp die de tekeningen van Pluk maakte. Uitgeverij Querido stelt enkele exemplaren van ‘Pluk van de Petteflet’ beschikbaar om te verloten onder de inzenders. Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Met onorthodoxe middelen lukt het Pluk om de dieren en planten in zijn omgeving te redden.

Vroege Vogels

De prijs is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en het radioprogramma Vroege Vogels.

In maart 2013 zal een landelijke jury met onder andere Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, drie tot vijf provinciale genomineerden selecteren, waarop het publiek via internet kan stemmen. Vroege Vogels zal in april de winnaar bekendmaken.

2011: Jochem Kühnen

In 2011 riep de Gelderse Natuur en Milieufederatie de Pluk van de Petteflet Natuurprijs in het leven.

Jochem Kühnen uit Nijmegen won de prijs dankzij zijn inspanningen om de nestgelegenheid voor stadsvogels te verbeteren.

Op www.natuurenmilieuoverijssel.nlvindt u meer informatie over de Pluk van de Petteflet Natuurprijs.

U kunt in Overijssel tot 25 februari uw plan/idee voor natuur en landschap mailen naar adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Natuurlijke tegenstelling
  Pluk van de Petteflat Natuur- en Landschapsrijs

  Bouwen in de natuur
  is bouwen aan de natuur
  Help de natuur
  voor- of achteruit
  of moett het
  gewoon een stimulans zijn
  een zetje in de rug?
  Als het maar
  de goede kant op is
  Desnoods hogerop
  …er is dan immers
  minder natuur
  verloren gegaan  Maak melding

Reageer