Teams Final four bekervolleybal bekend

Zwolle – Op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari worden de halve finales en de finales in de strijd om de Nationale Beker gespeeld. Dit jaar is het Landstede Sportcentrum het decor voor deze spectaculaire volleybal-tweedaagse. De kwartfinales zijn gespeeld en de laatste vier teams bij de mannen en vrouwen zijn bekend.

Bij de mannen plaatsten de nummers twee tot en met vijf uit de competitie zich. Als eerste wedstrijd van de dag staat de ontmoeting tussen Lycurgus en FirmX Orion op het programma. De nummer drie en vier van de reguliere competitie wonnen beide tweemaal van VoCASA en SSS uit Barneveld. De nummer één, Landstede Volleybal, werd de vorige ronde al uitgeschakeld door STV Tilburg. Ditzelfde Tilburg kwam de kwartfinale makkelijk door, door twee keer van Lycurgus 2 te winnen. Zij nemen het om 17:00 uur op tegen Draisma Dynamo dat tweemaal eenvoudig topdivisionist Twente ’05 versloeg. Zaterdag zal om 15:00 uur de eerste halve finale bij de vrouwen gespeeld worden. Daar nemen Eurosped en Peelpush het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. Eurosped plaatste zich vrij eenvoudig door tweemaal VVC-Vught te verslaan. Peelpush koste het iets meer moeite. Zij speelde beide keren een vijfsetter tegen Irmato VC Weert waarvan zij er één wonnen en plaatste zich via een golden set. Om 19:00 uur wordt de dag afgesloten met de tweede halve finale bij de vrouwen. Daar gaat regerend landskampioen Sliedrecht Sport de strijd aan met de nummer vijf van de competitie, VV Alterno. Zij wonnen tweemaal makkelijk van respectievelijk Donitas en PDK Huizen.

Op zondag staat om 13:00 uur eerst de finale bij de mannen gepland en om 15:30 uur zullen de vrouwen spelen om de cup met de grote oren.

Artikel delen:

Reageer