GH start cursus ‘Geloof in hulpverlening’

Zwolle – De Gereformeerde Hogeschool start in het voorjaar van 2013 met de cursus Geloof in hulpverlening. De cursus is bedoeld voor professionals die willen weten hoe je geloven kunt gebruiken in de hulpverlening.

Als geloven belangrijk voor je is, wat kun je daar dan mee in de hulpverlening? Kun je het gebruiken? Of zit het je voor je gevoel eerder in de weg? Zou je er meer mee willen doen? Kan dat en hoe doe je dat? Past dat bij een professionele aanpak? Problemen van patiënten en cliënten staan niet los van de manier waarop ze in het leven staan, waar ze in geloven en uit welke zaken ze hun zingeving halen. Het is belangrijk om hier als zorg- en hulpverlener voldoende bij stil te staan. Om na te gaan of er behoefte is aan ondersteuning op dit gebied en wat jouw rol als professional daarin kan zijn. De cursus ‘Geloof in hulpverlening’ helpt professionals bij het vinden van antwoorden op dit soort vragen. Cursusbijeenkomsten

Tijdens vier bijeenkomsten in het voorjaar van 2013 gaan de cursisten onder leiding van twee professionals aan de slag met bovengenoemde vragen, op basis van ingebrachte casuïstiek. De data waarop de cursus wordt gegeven, zijn: 6 maart, 20 maart, 3 april en 17 april. De kosten voor de cursus zijn 220 euro p.p. (inclusief reader en maaltijd).

Onderzoek zorginstellingen

De cursus is afgeleid van de lesmodule ‘Geloof in hulpverlening’ die de Gereformeerde Hogeschool ontwikkeld heeft in samen met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en de hulpverleningsinstellingen HDS te Barneveld en Stichting Eleos. Het cursusaanbod is tot stand gekomen op basis van onderzoek onder hulpverleners bij de instellingen HDS en Eleos. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.gh.nl.

Artikel delen:

Reageer