VVD: “prijs treinkaartjes Hanzelijn naar beneden”

Zwolle – Wie van Zwolle over de Hanzelijn naar Lelystad of vice versa spoort betaalt voor zijn kaartje vijftien tot vijfentwintig procent meer dan reizigers op andere trajecten per kilometer. Onverteerbaar, vindt de Overijsselse VVD-gedeputeerde Gerrit Jan Kok, die zich samen met zijn Flevolandse collega-gedeputeerde Jaap Lodders hard maakt voor een goedkoper kaartje.

Verantwoordelijk staatssecretaris Mansveld zei in de Tweede Kamer dat het prijsverschil wordt veroorzaakt door een fout in het systeem, waaraan wordt gewerkt. Volgens NS echter is de hoge prijs een bewuste keuze en is van verlaging geen sprake. Wie vanuit Zwolle naar Lelystad reist betaalt de prijs van een kaartje over de Veluwe en Amersfoort, ook als gebruik wordt gemaakt van de Hanzelijn. ‘Onverteerbaar’, zegt VVD-gedeputeerde Kok, ‘alsof de prijs van een kaartje naar Amsterdam omhoog gaat omdat je ook over Maastricht kunt. We hebben de staatssecretaris gevraagd om in te grijpen.’

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Stelletje zeikers die politiek dat wisten ze van te voren. Toen hebben ze niet geklaagd, en sins de hanze lijn open is lopen ze klagen. Ze moeten gewoon hun mond houden.


  Maak melding

 2. De VVD moet niet lullen met dat kaartje dat te duur is achteraf bij het openstellen van de lijn staan ze vooraan met het glas in de hand en dan hoor je ze niet .Sinds de VVD in de regering zit is het leven wel 20&#xdu;urder geworden en daar hoor je ze ook niet over.Het een na de andere bedrijf gaat na de kloten met hun beleid en komen er dagelijks duizenden werklozen bij en daar hoor je ze niet over.Ze moet opRUTTE met dit kabinet en de hele VVD erbij


  Maak melding

 3. @swollywood: Nee, was vooraf NIET bekend. Het gaat hier om een eenzijdig uitgevoerde actie van de NS, waarvan de reiziger de dupe is. Dat geldt ook voor de prijsverhoging op de lijn Zwolle-Kampen en het niet waarmaken van de beloofde snelle reistijd tussen Zwolle en Amsterdam. Allemaal acties waar de NS mee wegkomt, maar omdat een VVD’er er wat van zegt is het wel ok. Als Groenlinks dit had gezegd was het wel een goed punt?


  Maak melding

 4. Volgens mij is het niet zo heel erg simpel, nu we met de OV-chipkaart werken. Die registreert allen maar welk station je incheckt, en welk station je weer uitcheckt.
  Ik zou zo niet weten hoe je dan een verschil KUNT maken in de reiskosten. Tenzij je in Lelystad of zo uitcheckt en weer incheckt…..
  Oftewel: het lijkt mij een logisch gevolg van de keuze voor dit registratiesysteem.

  Of zie ik het niet helemaal goed?

  Groet van Quesjer -komt vaker met de fiets dan met de trein in Lelystad 😉 –  Maak melding

Reageer