Bettie Serveert met jubileumalbum naar Hedon

Zwolle – Al sinds 1991 is Bettie Serveert een begrip in de Nederlandse popmuziek. De alternatieve rockband leverde met Palomine een spraakmakend debuut en is nu alweer toe aan het tiende album Oh, Mayhem!. Met de drijvende drumpartijen van Joppe Molenaar en gitarist Peter Visser in topvorm is er op dit jubileumalbum niets aan brutaliteit ingeboet. Vrijdag 15 februari treedt de band van frontvrouw Carol van Dyk op in Zwols poppodium Hedon.

Het tiende album Oh, Mayhem! – dat zich het best vertaalt als ‘Oh, heerlijke chaos!’- van Bettie Serveert zag in januari het daglicht. Volgens ingewijden is het de brutaalste sinds hun debuutalbum Palomine uit 1992. Het vervolg op Pharmacy of Love (2010) klinkt energieker en zelfverzekerder dan ooit. Afgelopen oktober kwam hun single Had2Byou uit en in januari zal er een 2de single van het album verschijnen. Ter promotie van dit nieuwe album tourt Bettie Serveert in het voorjaar langs diverse Nederlandse zalen met een hele energieke show.

akward i (solo)

Twee jaar geleden verraste awkward i met het bijzondere debuutalbum I Really Should Whisper en kreeg jubelende recensies in binnen- en buitenland. Sindsdien is er heel wat gebeurd met de van oorsprong Groningse singer-songwriter Djurre de Haan. Zijn tweede album Everything On Wheels neemt je mee langs tijdloze popliedjes over de oneindige weg van vertrekken, arriveren, kwijtraken en verdwalen. Het is een persoonlijk en intens album, elk van de elf nummers opent de deur tot een telkens weer opnieuw verrassende schatkamer waarin de rijke instrumentatie met viool, cello, mandoline, gitaar, percussie en zang de eenvoud geen geweld aan doet.

BETTIE SERVEERT

Support: awkward I (solo)

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 15 februari
Open : 20:30

Aanvang: 21:00 uur
Entree : € 13,00 – exclusief €1,00 servicekosten

Kaarten zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle.

Artikel delen:

Reageer