Eigenaar ontplofte woonboot terug in Zwolle

Zwolle – Na een zeer bezorgde maand, nadat zijn woonboot aan de Dijkzichtweg bij Zwolle explodeerde, komt de 72-jarige eigenaar na een wekenlang verbijf in een Gronings ziekenhuis waarschijnlijk vrijdag weer terug in Zwolle. De 69-jarige echtgenote van meneer was al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

De zoon van de eigenaar vertelt donderdag aan Weblog Zwolle dat de ernstige brandwonden wonderbaarlijk snel herstelden. "Als dat van het lichaam van een dertigjarige man". De meneer vertoefde zijn hele leven veel in de buitenlucht, dat zou misschien de reden kunnen zijn van het voorspoedige herstel. Het echtpaar krijgt via de gemeente Zwolle voor in ieder geval 8 maanden een tijdelijk onderkomen aangeboden. Het echtpaar is daar erg dankbaar voor. Ze kunnen dan rustig bijkomen van wat hun overkomen is en een geheel nieuwe start maken. De man geeft te kennen dat hij nog vele jaren met zijn vrouw wil genieten van het leven, en is positief over de toekomst. De Zwollenaar moet nog wel elke week voor controle terug naar het ziekenhuis in Groningen. De brandwonden zijn over het algemeen goed genezen, alleen de beide benen vragen nog een intensieve en dagelijkse verzorging. Gelukkig kan dat gewoon in Zwolle. De vermiste poes is nog altijd niet terecht. De kans dat het beestje nog gevonden wordt is erg klein, en dat is erg jammer voor het echtpaar.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Goed bericht. En dat ze huisvesting voor vast aangereikt krijgen van de gemeente Zwolle, dat is hier wel op z’n plaats. Ik blijf hopen op een wonder inzake de kat, dat gun ik ze van harte. Verder veel goeds en liefde voor u beiden in de toekomst.


  Maak melding

 2. Zat van de week nog te denken, hoe zou het met die mensen zijn?
  En vroeg me inderdaad ook af of de poes toch nog is gevonden.
  Zal dan nu wss jammer genoeg ook wel niet meer gebeuren.
  Triest, maar het leven zal er wel om door gaan.
  Wens het echtpaar & naasten veel sterkte toe.
  En hopelijk kunnen ze nog lang genieten van en met elkaar.


  Maak melding

Reageer