Onvergetelijkste internetfilmpjes bekijken

Zwolle – Dit jaar was de wereld in de ban van een Koreaans paardendansje (Gangnam Style van PSY). Maar hoeveel fascinerende filmpjes uit het buitenland zijn er wel niet aan onze aandacht ontsnapt? Traditioneel begint Upload Cinema het nieuwe jaar in bioscopen door het hele land met een overzicht van de mooiste, grappigste en meest spraakmakende internetvideo’s van het vorige jaar. Dit jaar is de voorstelling internationaler dan ooit, met een glansrol voor filmpjes uit verre windstreken. 

Buitenlandse hits die je miste:

Uit Rusland: Putin Behind Bars
Uit Botswana:
Elephant Crashes Pool Party
Uit Noorwegen:
Africa For Norway
Uit Taiwan:
Contact Juggling
Uit Israel:
Black And White in Color

De gastredactie bestaat dit jaar uit het mondiale correspondentennetwerk van het VPRO succesprogramma Metropolis. Upload Cinema voert het publiek langs de 40 video’s die de wereldbevolking in 2012 verrukten, schokten en veranderden.  Tijdens de voorstellig is het devies: mobieltjes aan! Via een voting-app kan het publiek namelijk stemmen op  de video’s die voorbij  komen op het grote scherm. Zo wordt de rangorde van de Top 40 bepaald en weten we aan het eind welke video’s het populairst waren. Upload Cinema presenteert op 13 februari in het Young Ones Theater aan de Biusschop Willebrandlaan in Zwolle de 40 onvergetelijkste internetfilmpjes van 2012.

In 2012 werd de protestfilm groot op internet. De omstreden documentaire-hit Kony 2012 introduceerde ‘slacktivism’: lui actievoeren door op ‘like’ te klikken. Ondertussen werd op YouTube meer dan ooit gelachen en gehuild om kinderen en dieren, met als toppunt een Nederlandse uitvinding genaamd ‘Orvillecopter’. De space-stunt van RedBull was de meest bekeken livestream aller tijden en ‘Call me maybe’werd gelipdubt tot in Afghanistan.

Over Upload Cinema

Elke twee maanden presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetvideo rondom een bepaald thema in filmtheaters en op bijzondere locaties. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur. Upload Cinema is momenteel te zien in 12 Nederlandse steden en 5 Europese steden. De organisatie won talloze nationale en internationale prijzen voor de ‘cross over’ tussen bioscoop en internet. Waaronder een ADCN lamp, een Spinaward, een Esprix, een Cannes Lion en een Eurobest Award.


http://uploadcinema.net/

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer