Mishandeling na verkeersconflict

Op de Heinoseweg ontstond op dinsdagochtend een verkeersconflict. Een 33-jarige man uit Nieuwer ter Aa reed met zijn vrachtauto over de Heinoseweg en kwam uit de richting van Raalte. Ter hoogte van de benzinepomp haalden een aantal auto’s de vrachtauto  in. Op een gegeven moment kwam er een auto achter de vrachtauto van de 33-jarige man vandaan en wilde ook inhalen.

Hierbij veroorzaakte de achteropkomende auto bijna een aanrijding omdat er bij het benzinestation ook net iemand de weg in tegenovergestelde richting op wilde rijden. De vrachtwagenchauffeur zette de achtervolging in en sprak de man aan op zijn rijgedrag. De man was hier niet van gediend en gaf de vrachtwagenchauffeur een klap in het gezicht. De 33-jarige vrachtwagenchauffeur deed aangifte van mishandeling. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Tel tot tien(of 20,30) en blijf rustig in je cabine (en wees blij dat alles goed is gegaan) is beter voor de lange termijn denk ik.
  Blijft natuurlijk belachelijk dat hij een klap krijgt, als het verhaal klopt zoals het hier staat.


  ⚠️ Meld

 2. Blijft natuurlijk belachelijk dat hij een klap krijgt, als het verhaal klopt zoals het hier staat.

  Volgens mij klopt het verhaal niet, want als je de weg op wil rijden, moet je wel kijken of dat kan.
  De man die de pomp verliet heeft dus bijna een ongeluk veroorzaakt, en niet diegene die wilde inhalen.
  Maar ik vermoed dat dit een beetje OT is 😉


  ⚠️ Meld

 3. Tja, Of de inhalende automobilist zat (nog) verscholen achter de vrachtwagen, dacht dat het vrij was, en haalde precies in ter hoogte van de uitrit van het tankstation….. Waar de volgetankte auto(mobilist?) ook dacht een vrij wegvak op te rijden.
  Is wel vaker met ongelukken, dat er meerdere oorzaken samenvallen.


  ⚠️ Meld

 4. Zo is het inderdaad! Ik heb dit zelf een keer aan de hand gehad. Op een 100 km weg waar een auto voor mij net de 75 km haalde wilde ik inhalen. Je kijkt goed of de weg vrij is, wil er langs, en als je net naast die auto zit, rijdt er een auto van een parkeerhaven vanaf de andere baan de weg op. Je moet haastig op de rem om weer achter de auto te komen die je net wilde inhalen om een frontale aanrijding te voorkomen. Ik zelfs heb niet op die auto gelet, maar de automobilist op de parkeerhaven ook niet. Die kijkt ook alleen net zoals ik of zijn weghelft vrij is.


  ⚠️ Meld

 5. Ik geloof graag dat dit een veelvoorkomend probleem is. Dat neemt niet weg dat de diegene die de hoofdbaan oprijdt fout is: als hij/zij de rijbaan op gaat moet hij er zeker van zijn dat de rijbaan vrij is.
  In het artikel heeft de inhalende auto dus niet “bijna een botsing veroorzaakt” hoewel dat natuurlijk lekker mediageil klinkt met een inhalende automobilist.
  Het is dus anders: de inhalende auto heeft door alert reageren een botsing voorkomen. Klinkt heel anders, maar niet zo interessant artikel natuurlijk.
  En heb je net een ongeluk weten te voorkomen, staat er even later een briesende vrachtwagenchauffeur naast je – met het hoge andrenaline gehalte van even ervoor erbij heb je het ideale recept voor een vervelende situatie.


  ⚠️ Meld

 6. Tja, van een vrachtwagenchauffeur verwacht je toch wat meer geduld met zijn ervaring. Hij zet een achtervolging (met een vrachtwagen)tijdens zijn werk in om zijn gram te halen. Als elke vrachtwagen dat elke keer zou doen komt er geen bestelling meer op tijd aan!!
  Klinkt mij meer een verhaal van zelf maar eerst aangifte doen voordat ik die tegen mij krijg en ik me t.o. mijn baas de achtervolging moet verantwoorden.


  ⚠️ Meld

Reageer