Expositie over creativiteitsontwikkeling bij kids

Zwolle – Donderdagmiddag was in basisschool “De Werkschuit” aan de Rijnlaaan 200 in de wijk de AA-landen een expositie over creativiteitsontwikkeling bij kinderen uit groep 5 & 6.

07-02-2013_exp._jan_bald_werkschuit_rijnlaan_01.jpg

Jan Balt, geen onbekende van kunstminnend Zwolle, heeft een “pilot” gehouden voor juist deze groep van jonge kinderen. Hij heeft al jaren lang een visie waarbij hij heel graag aan de wortel van de kunst wil werken. Waarbij de didactische uitgangspunten zijn : punt, lijn, vorm, kleur & verhaal die gedurende het proces ontstaat vanuit de waarneming. De resultaten zijn bevredigend en leerzaam te noemen, aldus Jan Balt. Balt is al jarenlang een actief lid van Pallet in Zwolle, hij is als docent opgeleid aan Windesheim en heeft jarenlange ervaring met het omgaan van kinderen. De bedoeling is dat het kind hierdoor wordt aangezet om door te gaan met het ontwikkelen van zijn eigen hedendaagse beeldende vermogen. De combinatie van tekenen en schilderen en omgaan met leerlingen is voor hem een uitdaging en hij heeft er zichtbaar plezier in.

07-02-2013_exp._jan_bald_werkschuit_rijnlaan_02.jpg

07-02-2013_exp._jan_bald_werkschuit_rijnlaan_04.jpg

07-02-2013_exp._jan_bald_werkschuit_rijnlaan_05.jpg

07-02-2013_exp._jan_bald_werkschuit_rijnlaan_031.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Wauw, wat mooi dat schilderij op de 3e foto? Is dat van een kind? Zo ja, het beste bewijs dat je kinderen niet moet onderschatten wat kunstzinnigheid betreft. Die laatste foto doet ook veel mooi werk vermoeden.


  Maak melding

 2. Leuk !
  En belangrijk voor onze kleine kunstenaartjes !
  Doel : kinderen leren : ‘Go your own way ‘! Maar ze willen handvaten !
  Hoe doe je dat ? Sneltekenen? En dan iedere dag zelf, je knuffels van alle kanten in éénaaneengesloten lijn tekenen. zó zeg je wat ! He t gaat om kijken dus ! ….. zien in het nu zonder de bagage van wat je al ‘weet, ‘(ciché) Want daar leer je niet van ! Als je dát doet word je -als je later groot bent-, een b?tweter(en die lopen er al genoeg rond in Nederland) .Het meest leer je van wat je nog niet weet en je van alle kanten hebt bekeken(fantasie ontwikkeling) en weer op afstand bekijkt)! En omdat je kunt zien,weer op je papier, vergelijken, samenvoegen, abstraheren, combineren, en dan weer kijken…..hoe het wordt, hoe het werkstuk groeit . Dan word je een goede tekenaar !


  Maak melding

 3. :)geweldig Jan ,zoals jij je passie uitdraagt . Jij weet wat -kunst- kan doen als je er vroeg mee begin, het is een rijkdom voor de rest van je leven.Super


  Maak melding

Reageer