Art Langeler in gesprek met SC Cambuur

Zwolle – Art Langeler neemt na dit seizoen afscheid van PEC Zwolle, maar wil wel in de voetballerij werkzaam blijven. Tegenover Omrop Fryslan heeft Langeler bevestigd dat hij een ‘oriënterend gesprek’ met SC Cambuur heeft gevoerd. Hij zou bij SC Cambuur niet alleen hoofdtrainer, maar ook technisch directeur kunnen worden.

De huidige nummer zes van de Jupiler League is dit seizoen een van de kandidaten om te promoveren en nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Mogelijk wordt dit dus Langeler. De 42-jarige Langeler is al sinds januari 2010 trainer van Zwolle. Hij volgde Jan Everse op. Onlangs liet Langeler liet weten dat hij na dit seizoen vertrekt. Het feit dat SC Cambuur in de Jupiler League speelt, zou voor hem geen probleem zijn. "De dubbelfunctie trainer/ technisch directeur is voor mij interessant", zegt hij bij de regionale omroep. Alfons Arts, de huidige trainer van SC Cambuur, stopt na dit seizoen. Door Langeler was bij PEC Zwolle aangegeven dat hij na vier seizoenen zich niet opnieuw langjarig aan PEC Zwolle wilde binden en dat hij uitziet naar een verdere carrière binnen de (voetbal-)sport.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Bij Cambuur lopen nog twee oude bekenden van Art, financieel directeur Gerald van den Belt en commmercieel directeur Ard de Graaf. Niet zo raar dus.


  Maak melding

 2. Tja, van een promovendus die het lang niet gek doet, met net een nieuw stadion en vol ambities, naar een dramatische club een niveau lager, ver weg gestopt in het afgrijselijke Friesland, zonder financieele mogelijkheden en met gebrek aan normale supportersschare….best logische keuze….


  Maak melding

 3. Bericht door Buurtbewoner01, op 8 februari 2013 om 08:31
  Tja, van een promovendus die het lang niet gek doet, met net een nieuw stadion en vol ambities, naar een dramatische club een niveau lager, ver weg gestopt in het afgrijselijke Friesland, zonder financieele mogelijkheden en met gebrek aan normale supportersschare….best logische keuze….

  Bedoelde Art met hogerop dan meer noordelijker?  Maak melding

 4. Ik snap Langeler wel, dit is maximaal voor Zwolle. En we uit dat lelijke stadion waar je vanaf het veld alleen maar tegen een betonnenmuut aankijkt, supporter zitten 4 meter hoger op die berlijnse muur ­čśÇ


  Maak melding

 5. Rare keuze, ik hoor geluiden dat hij al rond is met FC Twente, zou hij denk ik prima passen en dat is een pracht van een promotie voor hem. Cambuur is niks.


  Maak melding

 6. Goh, wat een verrassend nieuws. De echte eerste ori├źnterende gesprekken tussen Cambuur (lees Gerald van den Belt) en Art Langeler zijn vorig jaar al gevoerd. Clubliefde is zeldzaam. De meeste passanten gebruiken PEC als opstapje voor hun persoonlijke carri?re en hebben dan de mond vol over respect.


  Maak melding

 7. Ik snap Langeler wel, dit is maximaal voor Zwolle. En we uit dat lelijke stadion waar je vanaf het veld alleen maar tegen een betonnenmuut aankijkt, supporter zitten 4 meter hoger op die berlijnse muur

  En nu in het Nederlands.  Maak melding

 8. Als ze alle tribunes naar beneden door gaan trekken is het stadion een stuk sfeervoller! En Cambuur is geen slapende reus, maar een dooie reus!:)


  Maak melding

 9. Dat het stadion van fc Zwolle een sfeerloze betonnen grafbak is

  Niet zo denigrerend over Friesland, is nergens voor nodig. Ik ben overigens een echte Zwollenaar.

  Van een beetje Zwollenaar mag je toch wel verwachten dat die op de hoogte is van de naamswijziging…….

  De keuze voor Cambuur vind ik zo gek nog niet. Het is in mijn ogen een leuke uitdaging om ook Cambuur een stapje hoger te krijgen, overigens ook niet geheel onrealistisch. Van mij mag Cambuur best wel in de plaats komen voor zo’n waardeloos clubje als RKC of VVV.


  Maak melding

 10. Alle tribunes naar beneden?? Er zijn nu nog steeds kaarten verkrijgbaar voor de Marten Eibrink (noord) en de Klaas Drost tribune voor aanstaande zondag tegen die tukkers.

  De enige tribune die (bijna) altijd helemaal vol zit is de Fred Patrick (oost) tribune, lijkt me dan ook dat alleen die naar beneden wordt uitgebouwt.  Maak melding

 11. Dennis frl wij kijken wel vanaf de “betonblokken”naar voetbal op het hoogste nivo, kunnen jullie niet zeggen. Wij noemen zoiets nog steeds een minderwaardigheidscomplex.>:(


  Maak melding

 12. Art heeft gelijk Cambuur is een veel mooiere club dan Pec…In Leeuwarden is veel meer sfeer!(je verruilt toch anders niet de eredivisie voor de eerste divisie)


  Maak melding

 13. Met sfeer alleen kom je der niet Mister_ed, kluns. Buurtbewoner01 heeft gelijk…Wat moet een trainer met amibities toch in godsnaam in Ljouwert. Ik had Langeler iets hoger ingeschat, maar goed.


  Maak melding

 14. Art Langeler voert uit goed fatsoen met elke belangstellende club een ori├źnterend gesprek.
  Heel handig om later alle aanbiedingen goed tegen elkaar af te kunnen wegen en het onderste uit de kan te halen.
  Niet alleen financieel, maar ook v.w.b. de sportieve asPECten.


  Maak melding

 15. Artje heeft blijkbaar kruiwagens nodig. Cambuur is een gespreid Zwols bedje waar hij straks als technisch directeur verder gaat. Niveau van Cambuur kan hij met zijn kwaliteiten wel wat opkrikken dus mochten ze promoveren zal dat tijdelijk iets toe kunnen voegen


  Maak melding

Reageer